Sport Centar

Općina Centar će podržati nastup košarkaša u kolicima na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu obavlja posljednje pripreme uoči nastupa na evropskom prvenstvu u Belgiji.

Općina Centar će podržati nastup košarkaša u kolicima na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu obavlja posljednje pripreme uoči nastupa na evropskom prvenstvu u Belgiji.

Tim povodom načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić obišao je bh. reprezentativce tokom njihovog treninga i poželio im sreću i dobar nastup na prvenstvu. Općina Centar je tokom maja iz svog budžeta na osnovu zaključka kojeg je potpisao načelnik Ajnadžić na račun Saveza košarke u kolicima BiH uplatila 5.000 KM za pripreme i odlazak reprezentacije na prvenstvo koje će biti održano od 16. do 24. juna u belgijskom gradu Šarlroa nedaleko od Brisela.

Ovom prilikom je direktor reprezentacije BiH Alaga Pašić uručio načelniku Ajnadžiću zahvalnicu za dosadašnju podršku košarkaškoj reprezentaciji u kolicima.

– Općina Centar i ostali donatori su nas finansijski pomogli za odlazak na predstojeće prvenstvo. Mi se već drugu godinu pripremamo za odlazak na evropsko prvenstvo koje nam je od izuzetno velike važnosti. Treći dan se pripremamo u Sarajevu i ekipa koja je jako dobro raspoložena dolazi iz cijele BiH: Bijeljine, Banja Luke, Bihaća, Sanskog Mosta, Zenice, Sarajeva… – objasnio je Pašić.

Selektor Edis Imširović je kazao da su momci motivisani i da im dodatnu dozu energije daju debitanti.

– Od prošlog okupljanja reprezentacije počeli smo sa pomlađivanjem ekipe. Dvojicu igrača smo doveli prije dvije godine i ove godine imamo četvoricu novih. Pola reprezentacije čine iskusni igrači, a pola mladi momci koji daju jednu dozu energije i motivacije za igru. U Sarajevu imamo idealne uslove treninga i smještaja. Ne želim ništa obećavati, ali smatram da smo kao reprezentacija sposobni za velike stvari u Belgiji – kazao je Imširović.

Debitant u reprezentaciji BiH je Vlado Švraka, igrač koji dolazi iz Banja Luke iz Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” koji je aktuelni prvak BiH u košarci u kolicima.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na prvenstvu u B diviziji će igrati protiv Litvanije, Hrvatske i Slovenije

kosarka u koliimanedzad ajnadzic
KOMENTARI

KOMENTARI