Sport Centar

Olimpijski pobjednik i legenda džudo sporta Ilias Iliadis dolazi u Sarajevo

U Sarajevu će od petka boraviti evropski klupski džudo prvak iz Čečenske Republike (Grozni-Rusija).

Olimpijski pobjednik i legenda džudo sporta Ilias Iliadis dolazi u Sarajevo

U Sarajevu će od petka boraviti evropski klupski džudo prvak iz Čečenske Republike (Grozni-Rusija).

Džudo klub Edelweiss je jedan od najorganizovanijih džudo klubova na svijetu i klub koji broji više hiljada džudista u svojim redovima.

Napori koje je ulagala uprava kluba proteklih godina je dovela do toga da je Edelweiss postao evropski klupski prvak 2017. što je izuzetan sportski uspjeh.

Edelweiss je nerijetko domaćin i sarađuje sa najeminentnijim sportistima svijeta, sportskim ekspertima i sportskim legendama poput džudiste Yasuhira Yamashite (takmičara koji u svojoj karijeri nije poražen).

Nerijetko su domaćini i drugim slavnim sportistima svjetskog ranga poput boksera Floyda Mayweathera, Badr Harija i drugih koji svojim prisustvom mladima daju dodatni motiv za kvalitetnim radom i sportskim uspjehom.

– Ono što želimo istaknuti je da će Sarajevo posjetiti i najmlađi olimpijski pobjednik u džudu,višestruki svjetski i evropski prvak Ilias Ilijadis sportska legenda i zasigurno jedan od najznačajnijih džudista svih vremena. Ilias Iliadis je sportista koj nesebično prenosi znanje na mlade sportiste, motiviše ih i jedan je od najzaslužnijih sportista za popularizaciju džuda u svijetu.

U sklopu posjete naših gostiju planiran je niz aktivnosti koje će zasigurno doprinijeti razvoju džudo sporta u Bosni i Hercegovini pod okriljem ON 1 sportskog projekta – naveli su iz ON1 kluba.

Press konferencija je planirana za ponedjeljak u Hotelu Hills u 14 sati, a u narednim danima posjete institucijama Bosne i Hercegovine.

Ova posjeta je potvrda da ON1 sportski projekat i džudo klub ON 1 zasigurno u oblasti džudo sporta sve više poprima međunarodni karakter, ide korak ispred i postaje prepoznatljiv u svijetu džudo sporta.

– Uz sve poteškoće i iskušenja kroz koja smo prolazili ali vjerujući da radimo pravu stvar uspjeli smo dostići ovaj visok nivo sportske saradnje i razvoja, na radost svih naših prijatelja, sportista i ljudi koji su i kod nas, a i u inostranstvu prepoznali gdje leži potencijal u džudo sportu u Bosni i Hercegovini – kažu u ON1.

ilias iliadison1
KOMENTARI

KOMENTARI