Sport Centar

Okupila se selekcija Grada Sarajeva

Okupila se selekcija Grada Sarajeva

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

Na prvom okupljanju se pojavilo 25 igrača koji dolaze sa područja Kantona Sarajevo i predstavljaju najbolje mlade igrače koje Kanton Sarajevo ima u ovom trenutku. Ovi igrači su predstavnici rukometnih klubova koji nastupaju u rukometnoj ligi KS, i to: R.K. Goražde, R.K. Radnićki Goražde, R.K. Bosna Sarajevo, R.K. Dobrinjac, R.K. Slavija Istočno Sarajevo, R.K. Olimpico i škola rukometa Sedmerac Sarajevo.

Navedenu selekciju treniraju trener Sanjin Kolaković (škola rukometa Sedmerac), pomoćni trener Bojan Tešanović (R.K. Slavija), trener golmana Sead Lagumdžija (škola rukometa Sedmerac), a koordinator selekcije je gospodin Esad Kurtagić koji je svoje dugogodišnje trenersko iskustvo stekao u Živinicama, Kataru, Emiratima, njemačkom rukometnom klubu Gummersbachu i svim selekcijama reprezentacije BiH. Vrhunski je rukometni stručnjak, pedagog i jedan je od rijetkih na našim prostorima koji pokušava nesebično svoje znanje da prenese kolegama trenerima. Opremu za SELEKCIJU GRADA SARAJEVA je obezbjedila kompanija „Fashion & style factory d.o.o. – HAAD“.

Velika čast nam je biti domaćin najboljim igračima sa područja Kantona Sarajevo koji će pokušati izboriti što bolji plasman na predstoječem međunarodnom rukometnom turniru u Sarajevu u organizaciji Udruženja SPIRITUS. Na žalost na turniru može učestvovati samo 14 igrača tako da će treneri selekcije imati jako težak zadatak da izaberu najbolje koji će u što boljem svijetlu predstaviti Grad Sarajevo ali i Bosnu i Hercegovinu. Turnir nosi naziv „VIŠE OD IGRE“ iz razloga što je rukomet kao sport na području Grada Sarajeva u jako lošoj situaciji ali i zbog toga što će se na području grada po prvi put okupiti igrači iz vrhunskih Europskih i regionalnih timova. Ovim turnirom pokušavamo skrenuti pažnju klubovima da se moraju okrenuti svom podmladku i usmjeriti rad upravo prema njima jer su oni budućnost rukometa u Bosni i Hercegovini, izjavio je za medije gospodin Dejan Radović ispred Udruženja SPIRITUS.

milwaukeeschalke
KOMENTARI

KOMENTARI