Sport Centar

Održani važni razgovori: Da li će tri stadiona u BiH zasjati u novom ruhu?

Predstavnici NS/FS BiH su u prethodnih nekoliko dana posjetili načelnike sarajevskih općina „Novi Grad“ i „Centar“, te gradonačelnika Zenice, kako bi razgovarali o planovima NS/FS BiH kad je u pitanju stadionska infrastruktura, te najavili dolazak stručnog tima UEFA-e, koji će 16. i 17. aprila ove godine obići stadione u BiH, piše nfsbih.ba. Tako bi stadioni Asim Ferhatović Hase, Grbavica i Bilino polje mogli zasjati u novom ruhu.

Održani važni razgovori: Da li će tri stadiona u BiH zasjati u novom ruhu?

Predstavnici NS/FS BiH su u prethodnih nekoliko dana posjetili načelnike sarajevskih općina Novo Sarajevo i Centar, te gradonačelnika Zenice, kako bi razgovarali o planovima NS/FS BiH kad je u pitanju stadionska infrastruktura, te najavili dolazak stručnog tima UEFA-e, koji će 16. i 17. aprila ove godine obići stadione u BiH, piše nfsbih.ba. Tako bi stadioni Asim Ferhatović Hase, Grbavica i Bilino polje mogli zasjati u novom ruhu.

Na sastancima je dogovoreno da predstavnici lokalnih zajednica pripreme relevantnu dokumentaciju, te video prezentacije projekata rekonstrukcije ili unapređenja infrastrukture stadiona koji su u njihovoj nadležnosti. Od izuzetne je važnosti uključivanje lokalne zajednice u ovaj projekat, te njihove spremnosti za finansiranje istog.

Kao što je prethodno najavljeno zvaničnim dopisom UEFA-e, njihov stručni tim će u saradnji sa odgovarajućim timom NS/FS BiH na bazi urađenih prezentacija i dostavljenih planova pristupiti izradi projekta pomoći na unapređenju infrastrukture stadiona i/ili lokacija za koje se utvrdi da posjeduju potencijal i perspektivu za unapređenje stadionske infrastrukture. Uz sve ovo još jednom naglašavamo neophodnost i spremnost lokalnih zajednica i drugih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini da participiranju u finansiranju i realizaciji, kako ovog projekta, tako i nekih budućih projekata kako bi se stvorili bolji uslova za unapređenje i razvoj fudbala.

Kako je predviđeno planom aktivnosti Administracije NS/FS BiH, krajem ovog mjeseca trebalo bi da se održi sastanak sa predstavnicima FK Željezničar Sarajevo u cilju nastavka realizacije infrastrukturnih projekata na stadionu „Grbavica“.

nfsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

Ismet
Gost

de napravite vala stdione jos i Olimpiku,Vrbanjusi i svim ostalim SARAJEVSKIM EKIPAMA a nemojte ni marke dati da se napravi da valja stadion u Mostaru gdje bi bilo i radi klime dobro da imamo jedan fudbalski stadion na kojemu bi mogla igrati repka…

wpDiscuz