Sport Centar

Održana sjednica IO NSBiH: Potvrđeni termini prijateljskih utakmica reprezentacije

Danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, održana 18. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Održana sjednica IO NSBiH: Potvrđeni termini prijateljskih utakmica reprezentacije

Danas je u Sarajevu, pod  predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića,  održana 18. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH.  

 Na sjednici su bili prisutni svi članovi Izvršnog odbora, te član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz. Jednom dijelu sjednice prisustvovao je i selektor Robert Prosinečki koji je podnio izvještaj o nedavnim prijateljskim utakmicama „A“ selekcije.

Nakon usvajanja dnevnog reda i sveobuhvatnih diskusija na sjednici je jednoglasno usvojeno sljedeće:

Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 17. sjednice Izvršnog odbora, održane 04. 01. 2018. godine,
Informacija o odlukama Komiteta za hitnost NS/FS BiH, sa sjednica održanih 10.01. i 16.01. 2018.,

Reprezentativne selekcije:

a) Izvještaj selektora Prosinečkog o utakmicama sa SAD-om i Meksikom. Selektor je još jednom naglasio da je izuzetno zadovoljan onim što su igrači pokazali posebno apostrofirajući da imamo profesionalne i talentovane mlade igrače. Na neke od njih selektor računa i u novom kvalifikacionom ciklusu. Generalna ocjena članova Izvršnog odbora jeste da se praksa pozivanja igrača iz domaćeg prvenstva treba nastaviti, te da je njihovo ponašanje i odnos prema reprezentativnom dresu potvrda da se u našim klubovima radi dobro ne samo u sportskom segmentu, već i na pedagoškom planu.

b) Prijedlog odigravanja dvije prijateljske utakmice „A“ reprezentacije u martu mjesecu, i to sa selekcijama Bugarske 23. 3. u Bugarskoj i Senegala 27. 3. u Francuskoj.
Sjednica Generalne Skupštine NS/FS BiH biće održana 17. aprila 2018. u hotelu „Terme“ na Ilidži.

Finansijska pitanja:

a) Informacija o finansijskoj situaciji NS/FS BIH i pripremi Prednacrta Izvještaja o realizaciji Plana prihoda i rashoda u 2017. godini,

b) Prednacrt Plana prihoda i rashoda u 2018. godini;

Domaća takmičenja:

a) Prijedlog odluke o raspodjeli sredstava klubovima BHT Premijer lige po osnovu realizacije sponzorsko-marketinškog ugovora,

b) Prijedlog Propozicija Kup-a regija NS/FS BiH,

c) Informacija o pripremnim aktivnostima za proljetnu polusezonu,
Pravilnik o komuniciranju i odnosima s javnošću NS/FS BiH.

(nfsbih.ba)

nfsbihnsbih
KOMENTARI

KOMENTARI