Sport Centar

Održan “Sarajevo Balkan Soccer Camp”: Mladi fudbaleri pronašli angažman

Proteklog vikenda je završen desetodnevni nogometni kamp ''Sarajevo Balkan Soccer Camp''.

Održan “Sarajevo Balkan Soccer Camp”: Mladi fudbaleri pronašli angažman

Nogometni kamp bio je namijenjen igračima koji se žele profesionalno angažovati u timovima s područja Balkana. Trenirali su deset dana i odigrali pet utakmica, saopćeno je iz BHDINFODESK-a.

Organizator kampa bio je RD Sports Agency iz Sarajeva, u saradnji s poslovnim partnerom US Soccer Education iz Denvera.

– Tridesetak mladih perspektivnih igrača imalo je šansu da se pokažu pred brojnim menadžerima i skautima koji su svakodnevno posjećivali tribine pomoćnog stadiona Koševo. Bilans kampa je impresivan – rekao je šef kampa Murat Alibašić.

Alibašić ističe da je 20-godišnji Zackary Snider iz SAD-a potpisao ugovor sa prvoligašem Iskrom iz Bugojna, centarfor Fahrudin Dervišević je na probnom radu u Mladosti Doboj Kakanj, a talentovani 16-godišnjak Ahmed Ramović od jučer je u dresu Željezničara.

Njegov vršnjaci Eldin Muhić, golman koji živi u Americi, preselio se na ”Koševo” a napadač koji je bio u fokusu mnogobrojnih klubova iz regiona – Luka Nedić otišao je na probni rad u Crvenu zvezdu iz Beograda.

Put Konjica na probu u redove federalnog prvoligaša Igmana otišli su Benjamin Šetkić, Joseph Fury i Mario Marić. Braća Hamza i Ahmed Teodosić od ponedeljka su na probi u Čeliku iz Zenice.

fksarajevofkzeljeznicarsarajevo balkan soccer camp
KOMENTARI

KOMENTARI