Sport Centar

Održan Međunarodni turnir “Mirsad Hurić”: Izviđač slavio u tijesnom finalu

U organizaciji MRK Goražde danas je u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu održan XVII po redu Međunarodni memorijalni turnir u spomen na velikana goraždanskog rukometa po kojem je pomenuta dvorana i dobila ime, rahmetli Mirsada Hurića.

Održan Međunarodni turnir “Mirsad Hurić”: Izviđač slavio u tijesnom finalu

Pored domaćina MRK „Goražde“ (BiH) na turniru su nastupili timovi rukometnih klubova „Vogošća Poljine Hills“ Vogošća (BiH), „Izviđač“ iz Ljubuškog (BiH) i „Lovćen“ iz Cetinja (Crna Gora).

U prvoj odigranoj utakmici, rukometaši Vogošća Poljine Hills savladali su Goraždane rezultatom 22:21, te na taj način izborili finale u kome su se sastali sa ekipom Izviđača iz Ljubuškog koja je u drugoj utakmici pobjedila sastav Lovćena iz Cetinja nakon boljeg izvođenja sedmeraca, a rezultat u regularnom dijelu bio je 30:30.

U finalnoj utakmici ekipa Vogošće je poražene od ekipe Izviđača rezultatom 22:21, dok je u utakmici za treće mjesto Lovćen bio bolji od rukometaša Goražda savladavši ih rezultatom 29:26. Odlukom žirija organizatora, za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na Mirsada Hurića, proglašen je rukometaš Izviđača, David Mandić. Njemu je priznanje uručila supruga rahmetli Mirsada Hurića.

Turnir je svečano proglasio otvorenim Eniz Halilović, ministar za boračka pitanja BPK Goražde, dok je čast da dodijeli priznanja najuspješnijim ekipama, te da proglasi turnir zatvorenim pripala gradonačelniku Goražda Muhamedu Ramoviću.

U sklopu Programa XVII Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira “Mirsad Hurić”, predstavnici klubova koji su uzeli učešće na turniru posjetili su mezar Mirsada Hurića, gdje su položili cvijeće i odali počast legendarnom goraždanskom rukometašu.

hrkizvidjacmirsad huricrkvogoscaph
KOMENTARI

KOMENTARI