Sport Centar

Određene sudije za EURO 2018: Nijednog para iz BiH, region predstavljaju Hrvati i Makedonci

Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdila je listu sudijskih parova koji će dijeliti pravdu na utakmicama EURO 2018 za rukometaše, koji će se od 12. do 28. januara naredne godine održati u Hrvatskoj.

Određene sudije za EURO 2018: Nijednog para iz BiH, region predstavljaju Hrvati i Makedonci

Na listi nema niti jednog para iz BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije, a region će predstavljati arbitri iz Hrvatske i Makedonije, prenosi Anadolu Agency (AA).

EHF je odredio sljedećih 12 parova za oglede Evropskog prvenstva: Andrei Gousko i Siarhei Repkin (Bjelorusija), Matija Gubica i Boris Milošević (Hrvatska), Vaclav Horacek i Jiri Novotny (Češka), Martin Gjeding i Mads Hansen (Danska), Oscar Raluy i Angel Sabroso (Španija), Stevann Pichon i Laurent Reveret (Francuska), Lars Geipel i Marcus Helbig (Njemačka), Vaidas Mazeika i Mindaugas Gatelis (Litvanija), Gjorgji Načevski i Slave Nikolov (Makedonija), Duarte Santos i Ricardo Fonseca (Portugal), Sorin-Laurentiu Dinu i Constantin Din (Rumunija), te Evgeny Zotin i Nikolay Volodkov (Rusija).

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj nastupiće 16 reprezentacija, koje će u prvom krugu takmičenje biti podijeljene u četiri grupe sa po četiri tima, a utakmice će se igrati u Zagrebu, Poreču, Splitu i Varaždinu. Plasman u drugi krug, gdje će domaćini biti Zagreb i Varaždin, ostvariće po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe. Polufinale, utakmice za plasman i finale igraće se u zagrebačkoj “Areni“.

Zanimljivo sa prostora Zapadnog Balkana na EURO 2018 igraće domaćin Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija, dok će izostati BiH i Kosovo.

euro 2018 u rukometu
KOMENTARI

KOMENTARI