Sport Centar

Odmaraju najbolje rukometaše: Španci protiv BiH igraju u izmijenjenom sastavu

Selektor rukometne reprezentacije Španije Jordi Ribera u sutrašnjem meču protiv BiH izvesti će izmijenjeni sastav u odnosu na dosadašnje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvnestvo.

Odmaraju najbolje rukometaše: Španci protiv BiH igraju u izmijenjenom sastavu

U timu za utakmicu s BiH su: Gonzalo Perez de Vargas (Barcelona), Rodrigo Corrales (Wisla Plock), Raul Entrerrios (Barcelona) i Marc Cañellas (Granollers), Eduardo Gurbindo (Nantes) i Alex Dujshebaev (Vardar), Viran Morros (Barcelona), Iosu Goñi (PAUC), Daniel Dujshebaev (Valladolid) i Jose Maria Marquez (Guadalajara), Ferran Sole (Toulouse), David Balaguer (Nantes), Angel Fernandez (La Rioja) i Aitor Ariño (Barcelona) i Gedeon Guardiola (Rhein-Neckar Löwen) i Adria Figueras (Granollers). 

Utakmica petog kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj između BiH i Španije igraće se, u srijedu, uvečer u 18 sati u srajevskoj dvorani “Mirza Delibašić“. Nakon četiri odigrana kola Španija je lider sa osam bodova, slijedi je BiH sa četiri, dok Austrija i Finska imaju po dva.

Na EURO 2018 plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od sedam grupa, te najbolja trećeplasirana. Direktna plasman ostvarila je samo Hrvatska, kao domaćin prvenstva koje će se igrati od 12. do 28. januara 2018. godine. Ulaznice za utakmicu u prodaji su na platou ispred “Skenderije“ i u ulici Ferhadija po cijenama 10 i 12 KM. Online se mogu kupiti na portalu kupikartu.ba

jordi riberarukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI