Sport Centar

Odluka neće biti donijeta danas, delegat Repenšek poručio: Ima veliki broj krivaca

Odluka o slučaju "Nuić", koji je dospio u žižu javnosti nakon sinoćnje pobjede rukometaša BiH nad Švicarskom, donijet će se u narednim danima nakon što Evropska rukometna federacija (EHF) dobije potrebne zvanične dokumente, potvrdio je za portal Klix.ba delegat meča Darko Repenšek.

Odluka neće biti donijeta danas, delegat Repenšek poručio: Ima veliki broj krivaca
FOTO: Foto FENA/Miroslav Petrović

Odluka o slučaju “Nuić”, koji je dospio u žižu javnosti nakon sinoćnje pobjede rukometaša BiH nad Švicarskom, donijet će se u narednim danima nakon što Evropska rukometna federacija (EHF) dobije potrebne zvanične dokumente, potvrdio je za portal Klix.ba delegat meča Darko Repenšek.

“Na tehničkom sastanku u sistem EHF-a nije bio unijet igrač s brojem '27’. Brojao sam dva puta i imao sam 16 igrača na spisku. U tom trenutku tehnički je bilo nemoguće isprintati zapisnik, kako bih ga podijelio ekipama i novinarima. Budući da nije bilo tehničke mogućnosti da se zapisnici isprintaju u dvorani, organizatori su ih isprintali u kancelariji sudije i poslije toga ih više nisam kontrolisao. Svako od odgovornih lica prije utakmice mora pregledati zvanične zapisnike kako bi ustanovili da je li sve uredno napisano. Vođa bh. ekipe je to učinio i potpisao se na zapisnik. Budući da Nuić nije bio u zapisniku morao sam reagirati u toku meča. Očito je u pitanju tehnička greška. Kontaktirao sam odgovorne u EHF-u, jer sam morao Nuića unijeti u zapisnik zbog postignutog gola i isključenja. U suprotnom slučaju ne bih mogao dovršiti zapisnik. Švicarci su se žalili i najavili su protest”, istakao je delegat meča, dodavši:

“Sutra (ponedjeljak) napravit ću posebni izvještaj i poslat ga u sjedište EHF-a u Beču. Poslat ću i sve zapisnike s utakmice s potpisima odgovornih lica. U svakom slučaju odluka EHF-a ne može biti donijeti prije nego što pošaljem izvještaj. Mogu istaći da ima veliki broj krivaca, od samog organizatora do odgovornih lica. Ipak, nadam se da će na kraju pobijediti sport”, rekao je Repenšek za Klix.

darko repensekkadetska rukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Alo-alo
Gost

Zar je moguće da je Muzurović potpisao zapisnik sa 15 igrača

wpDiscuz