Sport Centar

Odlična noć bh. rukometaša u Francuskoj

Odlična noć bh. rukometaša u Francuskoj

Niko od njih, doduše, nije slavio pobjedu, ali napadački su svi bili na visokom nivou.

Selestat Koste Savića, koji se vratio na terene nakon duže pauze zbog povrede i u odličnoj je formi, još ne zna pobjedu u prvenstvu ni nakon 13 kola.

Sinoć je Selestat poražen od Dunkerquea na domaćem terenu s 24:26.
Savić je bio najefikasniji u Selestatu sa šest golova, a jedan manje postigao je Abdelkader Rahim. Kod pobjedničke ekipe Marko Mamić pogađao je osam puta.

U lošoj poziciji na tabeli je i Creteil, koji je pretposljednji, a za koji nastupaju Dejan Malinović i Muhamed Toromanović,. Dosad je Creteil ostvario samo dvije pobjede i čeka ga neizvjesna borba za opstanak. Creteil je u posljednjem odigranom meču poražen na domaćem terenu od Sarana s 35:36. Malinović je mrežu novog prvoligaša pogađao šest puta iz isto toliko pokušaja, a efikasniji od njega bio je Alexandru Csepreghi sa osam golova. Muhamed Toromanović tri puta se upisao u strijelce iz sedam pokušaja. Mostarac Igor Anić bio je najefikasniji igrač Sarana sa osam golova.

Chambery je u gostima poražen u derbiju kola od Montpelliera s 25:29. Jonas Truchanovicius je za pobjednike postigao sedam golova, dok je kod Chamberya naš Marko Panić pogađao pet golova. Bivši reprezentativac BiH Edin Bašić postigao je jedan gol.

KOMENTARI