Sport Centar

Odlična vijest za rukomet u BiH: Tri predstavnika naše države će igrati u Challenge Cup-u

Rukometaši Vogošće Poljine Hills plasirali su se u 3. kolo Challenge kupa.

Odlična vijest za rukomet u BiH: Tri predstavnika naše države će igrati u Challenge Cup-u

Vogošćani su večeras u revanš susretu 2. kola, odigranom u dvorani “Amel Bećković”, poraženi od izraelske ekipe Holon sa 24:23 (10:12), ali su nastup u dalje takmičenje izborili zahvaljujući jučerašnjoj pobjedi sa 31:24 (14:11).

U redovima Vogošće večeras su najbolji bili Spasoje Pekić i Almir Osmanhodžić sa po četiri gola, a kod Holona Nissim Falach sa osam i Eden Gingihasshvili sa pet golova.

Ekipa Vogošće u 3. kolu igrat će protiv norveškog Fyllingena iz Bergena. Prvi susret će se igrati 17. ili 18. novembra u Vogošće, a revanš 25. ili 26. novembra u Bergenu.

U 3. kolu Cahellenge kupa igrati će još dva bh. predstavnika – ekipe Konjuha iz Živinica i Zrinjskog iz Mostara.

Rukometaši Konjuha, koji su u 2. kolu ubjedljivo eliminirali kiparski Proodeftikos rezultatima 39:15 i 33:24, u nastavku takmičenja za protivnika će imati također predstavnika Izraela – Ramhat Hashron (18./19. novembra u Živinicama, revanš 25./26. novembra u Izraelu).

Naš treći predstavnik Zrinjski, pobjednik Kupa BiH, direktno je uvršten u 3. kolo, a igrat će protiv gruzijskog Batumija. Oba susreta igrat će se 17. i 18. novembra u Mostaru.

rk konjuhrk vogosca poljine hillsrk zrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI