Sport Centar

Nakon ulaska investitora u klub: Čelik doveo pojačanja u vrijednosti od milion eura

Nogometni klub Čelik u nastavak sezone ući će sa značajno izmijenjenim timom, a ukupna tržišna vrijednost dosad sedam zvanično anagažovanih novajlija je nešto viša od milion eura.

Nakon ulaska investitora u klub: Čelik doveo pojačanja u vrijednosti od milion eura

Nogometni klub Čelik u nastavak sezone ući će sa značajno izmijenjenim timom, a ukupna tržišna vrijednost dosad sedam zvanično anagažovanih novajlija je nešto viša od milion eura, pišu Nezavisne.

Ulaskom turskog investitora i svježeg kapitala otvorena je nova era, za koju se navijači nadaju da će biti bolja za klub, koji će se u proljetnom dijelu sezone prije svega nastojati izboriti za opstanak u BH Telecom Premijer ligi.

Prema podacima Transfermarket.com, pojačanja su vrijedna ukupno jedan 1.050.000 eura. Najskuplji među njima je desni bek Ognjen Đelmić, ispred čijeg imena na stranici koja se bavi procjenom igrača stoji iznos od 250.000 eura. Prati ga lijevi bek Dino Bevab sa 200.000 eura, te turski internacionalac veznjak Yusuf Celik sa 175.000 eura. Slijede iskusni stoper i nekadašnji bh. reprezentativac Boris Pandža i napadač Stevo Nikolić sa po 150.000 eura. Josip Šantić na “fudbalskoj pijaci” vrijedi 75.000 eura, a stoper Tin Karamatić 50.000 eura. Detalji transfera su poslovna tajna, ali je sigurno da za sva nabrojana pojačanja Zeničani nisu isplatili punu cijenu s obzirom na to da su neki stigli sa statusom slobodnog igrača, poput Bevaba.

“Listu pojačanja polako zatvaramo. Nedim Tucaković je pronašao novi angažman, pa smo ostali na dva golmana. Do početka sezone vjerovatno ćemo angažovati još jednog”, istakao je Slaven Musa, šef stručnog štaba Čelika.

Udarni dio priprema ekipa s Bilinog polja obavila je u Antaliji. Stručnom štabu se pridružio i kondicioni trener iz Turske Sonkan Konak, koji je od igrač već dobio nepopularan nadimak “ubica”. Musa je objasnio i zbog čega.

“Zadnjeg dana priprema odlučili smo imati jedan trening jačeg intenziteta. Igrači su pritom bili umorni od prethodno jačeg ritma i nekoliko test utakmica, pa ih je Konak dodatno opteretio, zbog čega je dobio nadimak, koji će ga vjerovatno još dugo pratiti. Naravno, igrači se nisu bunili. Sve obaveze su odradili maksimalno profesionalno. Nije riječ o čovjeku koji traži nemoguće i nešto što već nije viđeno u nogometu. Unio je pozitivan duh i postigao jak uticaj kada je u pitanju pozitivna atmosfera među igračima. Jednostavno, želja nam je da taktički dio prati i kvalitetna kondiciona priprema. Jezička barijera, s obzirom na to da on priča samo turski, jedino otežava rad, ali se snalazimo”, istakao je Musa.

Čelik je nakon prvih 18 odigranih kola na pretposljednjem 11. mjestu na tabeli sa 10 bodova. U prvom proljetnom kolu dočekuju Vitez.

nkcelikslaven musa
KOMENTARI

KOMENTARI