Sport Centar

Obradović za SC: Ne zamjeram ljudima iz Sarajeva na optužbama, ja im želim da osvoje titulu

Marko Obradović je u zimskom prelaznom roku bio veoma zanimljiva tema za sve medije, s obzirom da je bio u pregovorima sa Sarajevom i Slobodom, ali je na kraju završio u Rusiji, odnosno ekipi Yeniseya.

Obradović za SC: Ne zamjeram ljudima iz Sarajeva na optužbama, ja im želim da osvoje titulu

Marko Obradović je u zimskom prelaznom roku bio veoma zanimljiva tema za sve medije, s obzirom da je bio u pregovorima sa Sarajevom i Slobodom, ali je na kraju završio u Rusiji, odnosno ekipi Yeniseya.

Na početku razgovora za SCsport.ba, Obradović je podijelio prve utiske iz Rusije, te napravio veoma zanimljivo poređenje između Rusije, Kazahstana i Bosne i Hercegovine.

”Svi misle da je u Kazahstanu isto kao i u Rusiji, ali varaju se. Liga u Kazahstanu je slična onoj u BiH, s obzirom da je jedina razlika infrastruktura, tako je i fizički malo jača. U Kazahstanu je dobro što su domaći igrači manje kvalitetni pa brže dođete do svoje pozicije u ekipi. U Rusiji je sasvim druga priča, igra se mnogo bolji fudbal. Konkretno u Yeniseyu prakticiraju igru na prvi dodir, koja meni kao napadaču odgovara, pa se nadam da ću se što prije uklopiti i doći do dobrog statusa u novoj ekipi. Kada su u pitanju ambicije, mi želimo ostvariti plasman u Prvu ligu, te se nadam da ćemo do toga i doći.”

Marko se osvrnuo na želju Sarajeva i Slobode da ga vide u svojim redovima, te objasnio šta se sve dešavalo ove zime, kada je u pitanju ovaj napadač.

”Da odmah budemo jasni, nikome ništa nisam obećavao. Pregovori sa Sarajevom su postojali, ali ja nisam imao slobode papire, iako sam želio doći u Bordo ekipu. O tom klubu imam odlično mišljenje, kao i o treneru, te ljudima sa kojima sam bio u kontaktu. Znam da sa bio velika želja, kako navijača tako i stručnog štaba, ali ponavljam neriješeni status u Aktobeu mi nije dozvoljavao dolazak na Koševo, ali ni oni nisu imali mnogo strpljenja. Nakon neuspjelog dolaska, morali su se opravdati navijačima, obzirom da nisu doveli pojačanja koja su bila želja navijača, a među njima sam i ja, pa su mene optužili, ali to me ne dotiče, to nek je njima na čast. Zaista im ne zamjeram niti jednu jedinu riječ, dok smo pregovarali bili su korektni, ja im na kraju želim da dođu do titule prvaka BiH, a zaista imaju odlične šanse da ostvare taj uspjeh. Što se tiče Slobode, oni su vidjeli priliku, da me dovedu i bili su korektni u razgovorima, ali postojao je isti problem kao i u slučaju sa Sarajevom tako da na kraju ipak nisam došao ni na Tušanj”, rekao je Obradović i dodao:

”Yenisey mi je odmah ponudio da budem sa njima treniram dok ne sredim status u Aktobeu, a kasnije sam dobio i odličan ugovor, tako da zaista ne bi mogao sebi oprostiti da nisam iskoristio ovu priliku. Ponavljam Sarajevu želim titulu prvaka, dok Slobodi želim da osvoje Kup BiH, a obje ekipe imaju dosta šansi da dođu do ovog uspjeha.”

Obradović je objasnio šta se dešavalo prije nekoliko godina kada je bio velika želja ljutog rivala Sarajeva, ekipe Željezničara.

”Željezničar mi je ponudio dobre uslove, ali tada mi se zaista nije odlazilo iz Bijeljine. Igrali smo odlično, imao sam fantastičan status u ekipi, tako da nisam pod svaku cijenu želio napustiti Radnik i otići u neki drugi klub iz BiH, konkretno u tom slučaju, ekipu Željezničara.”

Za kraj razgovora, ovaj napadač je pohvalio BHT Premijer ligu, te se osvrnuo na nedavne utakmice reprezentacije BiH, gdje smatra da sreća nije bila na strani igrača Roberta Prosinečkog, ali da ko je želio mogao je vidjeti da u našoj ligi ima mnogo potencijala, te da fali samo jedan veoma bitan faktor, a to je infrastruktura.

”Pratio sam reprezentaciju na turneji u Americi, momci su igrali odlično, vidjelo se da imaju želje ali i snage. Susret protiv SAD-a se morao dobiti, ali nije bilo sreće, a i da su imali malo više svježine, mogli su doći i do boljeg rezultata protiv Meksika. Ko je želio mogao je da vidi koliko potencijala ima u BHT Premijer ligi, ali jedan veliki problem se vuče iz godine u godinu, a to je infrastruktura. Kada bi se u narednih nekoliko godina infrastruktura na stadionima popravila, zaista bi liga dobila na kvalitetu, te bi i iz BiH igrači odlazili za odlične cifre, kao što odlaze iz Hrvatske i Srbije”, zaključio je za SCsport.ba, Marko Obradović, novi napadač Yeniseya.

fksarajevofkslobodafkzeljeznicarmarko obradovicreprezentacija bihyenisey
KOMENTARI

KOMENTARI