Sport Centar

Obradović o velikom talentu bh. košarke: Drago nam je što je sa nama, treba biti strpljiv

Trend u evropskoj košarci je ono što igraju ekipe Željka Obradovića. Ovim riječima trener Bamberga Andrea Trinchieri opisao je tendencije košarke na starom kontinentu i teško da je neko mogao da izrekne ljepši kompliment treneru Fenerbahcea.

Obradović o velikom talentu bh. košarke: Drago nam je što je sa nama, treba biti strpljiv

Obradović je u maju deveti put podigao pehar Evrolige, ne postoji pojedinac, a ni klub koji je uspješniji od njega. Najbolji i najtrofejniji stručnjak Evrope krenuo je sa Fenerbahceom u nove izazove i predstojeća sezona je peta na klupi tima iz Istanbula. Prvi put u istoriji neki turski tim nosi lovorike, ali i teret aktuelnog šampiona Evrope i zbog toga je Željko dostigao slavu sličnu onoj koju odavno ima u Atini.

Među onima koji su od početka priprema sa Fenerbahceom je i 16-godišnji Tarik Biberović iz sarajevskih Sparsa. Dobio je priliku da igra, a Obradović je u izjavi za Glas srpske kazao nekoliko rečenica o ovom velikom potencijalu bh. košarke:

“Ne znam kakva je njegova budućnost, radi se o izuzetnom talentovanom košarkašu. Drago nam je što je sa nama, dat ću mu priliku, a strpljenje je najvažnija stvar kod mladih igrača. Imaju priliku da igraju sa pravim košarkašima od kojih mogu i treba da uče i upijaju prave stvari”.

Biberović je rođen 2001. godine, a karijeru je započeo u ekipi sarajevskih Sparsa. Igra na poziciji bek šutera i važi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača naše zemlje. Potvrda velikog talenta stigla je u martu ove godine, kada je dobio pozivnicu Jordan Brand Classic kampa koji se održavao u Barceloni.

Podsjećamo, Biberović ima ugovor sa OKK Spars, ali kao posuđen igrač u pripremnom periodu nastupao je za Fenerbahce. Da li to znači i da će nekad biti realizovan njegov transfer u redove prvaka Evrope, velika je nepoznanica, ali svakako ohrabruje činjenica da je ostavio vrlo dobar dojam na Obradovića.

 

fenerbahcetarik biberoviczeljko obradovic
KOMENTARI

KOMENTARI