Sport Centar

Obradović: Navijači su napravili nevjerovatnu atmosferu

Nadam se da imamo pravo da sanjamo i da mislimo da imamo šansu u finalnoj igri, izjavio je večeras košarkaški trener Fenerbahčea Željko Obradović, čiji se tim večeras, pobjedom nad Žalgirisom u Beogradu, plasirao u finale završnog turnira Evrolige "Turkish Airlines Final four 2018".

Obradović: Navijači su napravili nevjerovatnu atmosferu

Nadam se da imamo pravo da sanjamo i da mislimo da imamo šansu u finalnoj igri, izjavio je večeras košarkaški trener Fenerbahčea Željko Obradović, čiji se tim večeras, pobjedom nad Žalgirisom u Beogradu, plasirao u finale završnog turnira Evrolige “Turkish Airlines Final four 2018”.

Trener Obradović je novinarima nakon utakmice u beogradskoj Štark areni, gde je Fener savladao Žalgiris rezultatom 76:67, rekao da je razlog što se njegov tim plasirao u finale što su igrači naporno radili i što imaju međusobno poštovanje.

On je, upitan koga očekuje u finalu – da li CSKA Moskvu ili Real Madrid, rekao da je reč o dva istorijska tima.

“Mi poštujemo oba kluba, ali se nadam da imamo pravo da sanjamo i da mislimo da imamo šansu u finalnoj igri”, naveo je Obradović.

On je čestitao svojim igračima, ali je pohvalio i navijače koji su napravili “nevjerovatnu atmosferu”.

“Nevjerovatna atmosfera je bila sa navijačima Fenera, ali i Žalgirisa, kao i sa domaćom publikom. Bez njih bi ovo bilo nemoguće”, naveo je Obradović.

Obradović je dao komentar i za Alija Muhammeda koji je proglašen najboljim igračem meča, istakavši da nije iznenađen time.

“On je uvijek fokusiran”, rekao je.

Igrač Fenera Nikola Kalinić je novinarima rekao da čekaju protivnika i da počinju da se spremaju ko god da dođe.

“Ako odigramo na ovom nivou, mislim da možemo da se nadamo osvajanju titule”, kazao je.

On je takođe pohvalio navijače Fenera, ocijenivši da su oni pokazali da i u Evropi ima sjajnih navijača.

“Mislim da će u nedelju da ih bude još više”, rekao je.

Sa time da su navijači napravili sjajnu atmosferu, saglasan je i Jan Vesely, košarkaš Fenera, koji je izrazio zadovoljstvo što je njegov tim ušao u još jedno finale.

“Nadam se da ćemo još bolje odigrati u nedjelju”, dodao je.

Igrač Žalgirisa Vasilije Micić naveo je da je ovo bila teška utakmica sa previše grešaka.

“U nekim momentima smo bili u prilici i da povedemo, ali nismo odigrali kako treba”, kazao je.

Košarkaški klub Fenerbahče pobedio je večeras u Beogradu Žalgiris rezultatom 76:67, čime su se plasirali u finale završnice turnira Eurolige “Turkish Airlines Final four 2018”, a u punoj beogradskoj Štark areni, brojnošću i navijanjem dominirali su sve vrijeme navijači Fenerbahčea.

fenerbahcezalgiriszeljko obradovic
KOMENTARI

KOMENTARI