Sport Centar

Objavljen spisak reprezentativaca za Evropsko prvenstvo, selektori očekuju promociju u drugu ligu

Sljedećeg vikenda na Malti (24. i 25. juni) će biti održano Evropsko timsko prvenstvo – Treća liga.

Objavljen spisak reprezentativaca za Evropsko prvenstvo, selektori očekuju promociju u drugu ligu

Nakon nastupa reprezentativaca na domaćim i međunarodnim takmičenjima i uvida u formu reprezentativaca, selektori muške i ženske atletske reprezentacije, Elvir Krehmić i Dragomir Čabrilo, objavili su spisak atletičara i atletičarki koji će se boriti za ulazak u drugu ligu.

U reprezentaciju su pozvani: Ivana Macanović, Alisa Bečić, Selma Zrnić, Jelena Gajić, Alma Hrnjić, Adela Čomor, Sara Lučić, Katarina Ignjić, Nikolija Stanivuković, Gorana Tešanović, Vanja Spaić, Stefani Vukajlović, Milica Ožegović, Mladena Petrušić, Katarina Lemez, Ervin Rahmanović, Damir Redžepagić, Semir Avdić, Abedin Mujezinović, Osman Junuzović, Stefan Ćuković, Belmin Mrkanović, Sedin Heco, Hamza Alić, Maid Redžić, Dejan Mileusnić, Ervin Posavljak, Rusmir Malkočević, Sait Huseinbašić, Boris Dragoljević.

Prema riječima selektora, od reprezentativaca se očekuje da daju svoj maksimum tokom takmičenja kojim će opravdati poziv u reprezentaciju, te se nadaju da će ih dobri rezultati promovisati u drugu ligu.

Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine putuje na Maltu 22. juna (četvrtak) u 9 sati sa sarajevskog aerodroma, a povratak je planiran 26. juna u popodnevnim satima.

atletikareprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI