Sport Centar

Obavještenje rukometne reprezentacije BiH: Nismo krivi za propust, vidimo se u baražu!

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je u Tuzli pobijedila Švicarsku i tako se plasirala u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, ali "slučaj Nuić" duboko je zabrinuo bh. javnost.

Obavještenje rukometne reprezentacije BiH: Nismo krivi za propust, vidimo se u baražu!
FOTO: klix.ba

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je u Tuzli pobijedila Švicarsku i tako se plasirala u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, ali “slučaj Nuić” duboko je zabrinuo bh. javnost.

Naime, pojavila se informacija da naš rukometaš nije bio u zvaničnom zapisniku, iako iz našeg tabora tvrde da su ga prijavili, te da će EHF na kraju donijeti ispravnu odluku.

“Desio se problem prilikom prekucavanja zapisnika utakmice. Naša reprezentacija uredno je prijavila na tehničkom sastanku, 16 igrača i 4 ovlaštene osobe za utakmicu protiv Švicarske, uključujući i Tomislava Nuića. Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata, učinjena je greška, te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za navedenu utakmicu. Delegat je priznao propust, a možda je najtužnije što je javnost Bosne i Hercegovine u ovim svečanim i historijskim trenucima, u trenucima kada su momci ostavljali srce na terenu, zajedno sa administracijom, pronašla prostora da prenosi neprovjerene infromacije i špekuliše sa nezapamćenim uspjehom. Uputili smo žalbu EHF-u i nismo krivci za propust. Vidimo se u baražu!”, poručili su iz RSBIH.

Očekuje se da EHF tokom sutrašnjeg dana donese konačnu odluku o registrovanju rezultata utakmice u Mejdanu.

rs bihrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI