Sport Centar

Nurkić: Želim biti direktan, volio bih igrati ali nisam spreman

Večeras je na rasporedu drugi meč između Golden State Warriorsa i Portlanda, a Jusuf Nurkić opet neće biti spreman da pomogne svojoj ekipi.

Nurkić: Želim biti direktan, volio bih igrati ali nisam spreman

On kaže kako se osjeća puno bolje te da bi volio igrati, međutim da još uvijek nije spreman i da neće moći pomoći svojoj ekipi.

Osjećam se bolje, ali moram biti otvoren. Volio bih da igram, ali nisam spreman i neću igrati u drugoj utakmici. Želim da idem dan za danom, teško je reći šta će biti za pet dana. Vidjet ćemo šta će biti. Trenirao sam s ekipom, međutim kao što sam rekao volio bih da igram, ali ne treba riskirati. Zajedno smo odlučili da nije pametno i neću igrati.”

Nakon toga, on kaže da je možda i najgori osjećaj biti na tribinama i gledati utakmicu, a da pri tome ne može pomoći svojim saigračima.

“Uvijek postoji neki bol. Međutim najbolje je biti izravan i reći ovako. Ne mogu igrati utakmicu. Mislili smo da ću biti spreman, ali od toga nema ništa i zato treba biti iskren. Gledati utakmicu, a ne biti u mogućnosti da pomognem saigračima je najgori osjećaj koji možete imati. U prvoj utakmici smo pokazali da se možemo nositi s njima. Ovaj tim je u stanju da pobijedi u drugoj utakmici. Već smo pokazali da možemo sve, ali moramo igrati dobro sve četiri četvrtine.”

golden state warriorsjusuf nurkicportland trail blazers
KOMENTARI

KOMENTARI