Sport Centar

Nurkić ne ide nigdje: Portland neće razmjeniti bh. centra za Marca Gasola

Prije nekoliko dana, američki portal Hoopshype.com objavio je špekulaciju da bi centar NBA ekipe Memphis Grizzlies Marc Gasol mogao biti trejdovan u Portland.

Nurkić ne ide nigdje: Portland neće razmjeniti bh. centra za Marca Gasola

Nije nikakva tajna da je španski reprezentativac već neko vrijeme nezadovoljan stagnacijom kluba, koji je nekad predstavljao ozbiljnog faktora u Zapadnoj konferenciji, te stoga želi što prije napustiti Grizzliese.

Među ekipama koje bi bile zainteresovane za razmjenu igrača sa Memphisom, Hoopshype je naveo i Portland. Kao igrače koji bi mogli otići u drugom smjeru naveo je Evana Turnera i bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

Ipak, specijalizirani portal Ripcityproject, koji se bavi isključivo temama vezanim za Trail Blazerse, navodi da je mogućnost pomenutog trejda vrlo mala, i to iz nekoliko razloga.

Marc Gasol je, prije svega, deset godina stariji igrač od Nurkića i ne nudi naročitu perspektivu, iako je u ovom trenutku vjerovatno kvalitetniji centar. Sem toga, Nurkić ima izuzetno dobru hemiju s prvom zvijezdom Blazersa, Damianom Lillardom.

Ripcityproject također navodi i da će Memphis teško pristati na ovu razmjenu i zbog “masnog” ugovora koji trenutno ima Evan Turner, igrač koji bi također trebao biti uključen u trejd.

jusuf nurkicportland trail blazers
KOMENTARI

KOMENTARI