Sport Centar

Tomislav Nuić: Izgleda da protiv Švicaraca nisam smio zabiti gol

Tomislav Nuić, rukometaš koji je spletom čudnih okolnosti preko noći postao tema broj jedan u BiH, otkrio je šta se sve desilo u Tuzli.

Tomislav Nuić: Izgleda da protiv Švicaraca nisam smio zabiti gol

Tomislav Nuić, rukometaš koji je preko noći postao tema broj jedan u BiH, otkrio je šta se sve zbivalo u Tuzli, prilikom meča sa Švicarcima.

Nuić je prvo krenuo od greške koju je napravio spiker susreta, koji ga nije najavio prilikom izlaska na teren.

”Bila je velika buka u tom trenutku nisam bio siguran jesu li prozvali mene ili Srđana Predragovića, koji je bio uz mene. Nisam bio siguran ni je li to greška spikera, jer zaista se nisam nadao da će se baš meni, nakon hiljadu odigranih mečeva dogoditi ova glupost”, kazao je Nuić za Dnevni avaz.

Tomislav ističe da se greška primjetila tek kada je zabio pogodak.

”Od početka je bila neobična sistuacija, jer ja sam zabio gol, pa sam isključen, izgleda da ga nisam smio postići. Na tribinama su me pitali šta se događa, a ni ja nisam znao odgovor. Ne mogu zaključiti čija je greška, a nadam se da je do delegata iz Slovenije, jer je on i priznao da je pogriješio. Ovo se desilo Realu u Kupu i sada nama, Kraljevi su tada izbačeni iz Kupa, nadam se da nama neće biti takva kazna. Prijatelji me zezaju zbog slučaja ”Nuić”, ali zaista nije smiješno, jer zbog ove situacije koja se veže za moje ime, strepimo svi i čekamo konačnu odluku EHF-a.”

Nuić je intervju zaključio sa konstatacijom da Švicarci nisu korektni.

”Oni zaista nisu korektni, čisto smo ih dobili na njihovom terenu, a oni pošalju žalbu na nesportsko ponašanje Vladimira Vranješa. On je odličan odbrameni igrač i ima sportsku drskost, a to je i bio predmet njihove žalbe. Kada su vidjeli da im prva žalba nije upalila, iskoristili su grešku delegata pa se ponovo žalili, a i u Mejdanu su zasluženo izgubili jer smo mi bili mnogo kvalitetniji”, rekao je Nuić.

bihrukometna reprezentacijasvicarskatomislav nuic
KOMENTARI

KOMENTARI