Sport Centar

Nudio se reprezentaciji BiH: Ismet Sejfić najbolji centar mađarskog prvenstva

Bosanskohercegovački košarkaš Ismet Sejfić (23) izabran je u najbolji tim regularnog dijela sezone u prvenstvu Mađarske.

Nudio se reprezentaciji BiH: Ismet Sejfić najbolji centar mađarskog prvenstva

Sejfić je u dresu PVSK panonpauersa iz Pečuha, sa prosjekom od 16,9 poena i osam skokova, bio deveti strijelac i peti skakač kompletnog šampionata, odnosno najefikasniji centar lige.

Njegov tim zauzeo je sedmo mjesto sa 15 pobjeda i 11 poraza, a sada ga očekuju drugi dio sezone i borba za play-off. U prvom kolu druge faze, Sejfić je sa 16 poena i šest skokova doprinio pobjedi PVSK-a nad ekipom KTE (71:70).

Robusni centar (208 centimetara, 125 kilograma) igrao je prošle sezone za mostarski Student i Vogošću. Prethodno je nastupao za litvanskog prvoligaša Dzukiju, u sezoni 2014/2015.

Svojevremeno je izjavio kako je čvrsto uvjeren da treba dobiti poziv u reprezentaciju BiH, kada je selektor još bio Damir Mulaomerović.

“Bio bi red, zaista, ali je na novom selektoru da odluči, a ja ću poštovati svaku odluku. Nadam se da ću biti na širem spisku, da mi pruži šansu da se dokažem, a ako ima boljih, neka oni igraju. Ja sam tu za reprezentaciju ako mogu da pomognem”, kazao je Sejfić.

ismet sejfic
KOMENTARI

KOMENTARI