Sport Centar

NSBiH zadovoljan radovima na Grbavici: Šta još Željezničar mora uraditi?

Nakon Odluka FIFA-e o suspenziji stadiona Bilino polje u Zenici i potvrde od UEFA eksperata da se utakmica kvalifikacija za SP BiH-Belgija može igrati na stadionu Grbavica u Sarajevu ako se do tada unaprijedi infrastruktura, po zadatim UEFA/FIFA kriterijumima, predstavnici NS/FS BiH i FK „Željezničar“ su održali niz sastanaka i već krenuli sa konkretnim radovima.

NSBiH zadovoljan radovima na Grbavici: Šta još Željezničar mora uraditi?
FOTO: FOTO: NFSBIH

Na stadionu Grbavica će, između ostalog, biti potrebno da se unaprijedi sljedeće:

Klupe za rezervne igrače, koje trenutno imaju po 17 mjesta,a za FIFA takmičenje treba imati 23 mjesta;

Proširiti novinarske lože te obezbijediti priključke za struju i internet;

Postaviti nove i proširiti postojeće platforme za TV kamere;

Renovirati područje „tunela“ kako bi se dobio prostor za „Flash“ pozicije za potrebe TV emitera;

Renovirati svlačionice i prostor za kamere emitera koji nemaju prava prenosa utakmice;

Ukloniti sve postojeće banere i komercijalna obilježja sa stadiona:

Sanirati sve prilaze stadionu;

Obezbijediti prostor za dodatna parking mjesta;

Izvršiti servis terena za igru;

Unaprijediti rasvjetu, reflektore, itd.

Predstavnici FK „Željezničara“ su naglasili da će angažovati sve raspoložive kapacitete kako bi Grbavica bila spremna za ovu utakmicu.

Važno je napomenuti da će NS/FS BiH finansirati unaprijeđenje reflektorske rasvjete, dok će troškove svih ostalih radova snositi FK „Željezničar“.

Predviđeni radovi odvijaju se po planiranoj dinamici, a rok završetka je prvi oktobar ove godine.

(NFSBIH)

fkzeljeznicarfudbalska reprezentacija bihgrbavicanfsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

Misterno
Gost

ma ja najbolje je svaliti sve na pleća FK Željizničar,, gdje su silni milioni koje je savez zaradio na SP

Manijak
Gost

Nogometni savez je mafijaska orgsnizacija sa onolikim param sto smo dobili sto smo se plasirali Sve do zadnjeg feningan su pokrali Nisu ni travu ni na jedan stadion postavili a kamoli da su Stadion napravili Pravi A mogli su koje su pare dobili podhitno Begica i Hostaplere ostale Smjeniti i krivicno Goniti

NIKO BITAN
Gost

BEGIĆ..PILAV..POJELI 10.MILIONA EURA od nagrade za učešče na SP u BRAZILU…plus sponzorske pare..dabogda nikad više ne došli u zenicu..odatle ste otisli na VELIKO TAKMIČENJE..više neče te niodkud otič ..nogometni centar igracima dosadan..odu na ILIĐU pa im KIPAR JEBE NANU-NANULICU za 12 minuta..PLAKAT CE TE VI ZA ZENICOM..al dabogda nikad ne došli više na BILINO POLJE..mr'š stoko..DRAGO MI JE ZBOG GRBAVICE sto se renovira dabogda željo GRUPNU FAZU LP igro…al BOSNA i sve njene selekcije se nikad NE KVALIFIKOVALE NA BAJRAMSKE TURNIRE… što đubrad ne napiše te koliko utakmica je bilino kažnjeno? BEGIC..PILAV..PROLIĆ..BOGA OCA POJEDOŠE I POKRADOŠE.

Samkodk
Gost

Ti si budala nebranim savez ali ovako za repku pisati moze samo peimitivac budala glupson poout jednog glupog bosnjaka.

Niko bitan
Gost

Prijatelju, FIFA i UEFA su suspendovale stadion Bilino Polje, tako da ne igranje u Zenici nije volja NSBIH nego SUSPENZIJA. tako da, ubuduce, prvo se informisi, pa onda pisi.

Manijak
Gost
Smjena u Zavetu i Ko staje se u kraj Munibu i Sviti osniva se komitet za normalizaciju i dok je to tijelo radili mi smo se kretali naprijed ,odmah poslije toga ista Bagra nastavi pljackati Sve sto se moze ukrasti ,Normalno imaju politicku podrsku i ovo se svjesno radi .jer Brazil jenBIH Promovisao ko svi politicari sto nebi za 100godina ,Treba.na vrijeme zaustaviticrazvoj.Pogledaj samo koji igraci se zovu i rovare usicare razni bjelosvjecki hostapleri u liku menagera,i kvalitet je odmah pao dobro oni koji znaju i zasluzuju nece da se trude zbog.tih rabota ,al onda javno rec i svi BIH… Čitaj više »
svrakino
Gost

Zeljo nas je spasio bruke da neigramo u Podgorici Splitu itd.F.K.ZELJEZNICAR TREBA DATI 6 APRILSKU NAGRADU ZA OVO SPASAVANJE OD BRUKE.

Pitar
Gost

Pa makar da su novu travu stavili drenazu terena uraditi po eurostandardu kodnas je trava livada prava Birvaktilski Nacin Daj samo da je trava a sto je teren spor neravan place Godinama da se podloga uradi onako kako treba ,i Koliko moze stati na grbavicu 11000 hiljada Belgijancima ce smjesno izgledati al Eto

wpDiscuz