Sport Centar

NSBiH se žalio FIFA-i na suspenziju Bilinog polja

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) uputio je danas žalbu Svjetskoj fudbalskoj asocijacija (FIFA) radi suspenzije stadiona "Bilino polje" u Zenici.

NSBiH se žalio FIFA-i na suspenziju Bilinog polja

U Savezu se nadaju da će Apelaciona komisija FIFA-e pozitivno odgovoriti na žalbu, odnosno da će fudbalska reprezentacija BiH, ipak, utakmicu devetog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Belgije igrati u Zenici 7. oktobra, javlja Anadolu Agency (AA)

Inspektori FIFA-e i UEFA-e boravili su ove sedmice u Sarajevu, gdje su izvršili inspekciju stadiona “Asim Ferhatović Hase – Koševo” i “Grbavica”. U narednim danima očitovat će se o nedostacima i onome šta treba uraditi do oktobra, kako bi barem jedan od dva spomenuta stadiona u bh. prijestolnici ispunio privremene i minimalne uslove za odigravanje meča sa Belgijancima, naravno, ukoliko FIFA ne usvoji žalbu NSBiH.
Disciplinska komisija FIFA-e suspendovala je stadion “Bilino polje” u Zenici na jednu utakmicu, te kaznila NSBiH s 30.000 švicarskih franaka radi incidenata poslije kvalifikacionog meča BiH – Grčka (0:0), igranog 9. juna ove godine.

fudbalska reprezentaciija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Leo
Gost

Molite se da ovo usvoje!!!

treskavica
Gost

jel vam to naredila stranka da ne bi slucajno otisla reprezentacija iz one vukojebine

Boze sacuvaj
Gost

Jebala ti vukojebina mamu…

treskavica
Gost

hajd da se nadzemo

wpDiscuz