Sport Centar

Iz NS BiH stigao odgovor ”Ljutim Krajišnicima”

U odgovoru na objavljeno saopštenje navijačke skupine „Ljuti Krajišnici“, NS BiH je poručio da je obavezan javnosti dostaviti relevantne činjenice u vezi sa utakmicom koja je odigrana u Zenici protiv selekcije Grčke.

Iz NS BiH stigao odgovor ”Ljutim Krajišnicima”

“Na organizaciono-bezbjednosnom sastanku održanom dana 09.06.2017. godine kojim je rukovodio FIFA oficir za bezbjednost, Ilan Yablokovsky, dogovorene su dodatne sigurnosne mjere za navijače na stadionu „Bilino polje“, s obzirom da se radilo o utakmici najvišeg rizika. One su podrazumijevale zabranu unošenja torbi, hrane, flaširanog pića, kao i navijačkih banera koji se postavljaju na željeznu ogradu uz teren. Samim tim je jedino bilo dozvoljeno unositi zastave i šalove, što je pravilo koje je vrijedilo i za navijače reprezentacije Grčke.

Moramo napomenuti da su nam se zvaničnm dopisom obratile samo dvije navijačje grupe (BH Fanaticosi i BH Legion) sa zahtjevom za unošenje na stadion navijačkih rekvizita, kojima je adekvatno odgovoreno. Ostale grupe, uključujući i  „Ljute Krajišnike“,  nisu dostavile takav  zahtjev.

NS BiH je uvijek spreman za saradnju sa svim našim navijačkim grupama, koje pružaju veliku podršku našoj reprezentaciji. Međutim, i te grupe moraju biti svjesne  FIFA/UEFA pravila i procedura koje važe za utakmicu najvišeg rizika, a koje su važile i za meč BiH – Grčka.

I dalje ostajemo zajedno na putu kojeg istinski gradimo, za naše bolje sutra”, navodi se u saopštenju NS BiH.

fudbalska reprezentacija bihljuti krajisnicinfsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

510
Gost

Nema drzave nema ni sporta. Sta ocekivati kad je pola saveza Srpski. U Srbiji NAVIJACI ulaze sa kokardama i majicama sa likom ratnog zlocinca i opet ne budu kaznjeni od strane svog saveza a kod nas problem sve sto ima veze sa bosnjackom historijom. Ne zna covjek dal da place ili da se smije.

Zdravo
Gost

Ljiljani su ratna zastava. BiH ima novu zastavu koju mi sami ne priznajemo, a cudimo se sto je drugi ne prihvataju. Zalosni smo

Hordas
Gost

“Ljiljani” nisu nikakva ratna zastava, nego zastava drzave Bosne i Hercegovine pod kojom smo izborili nezavisnost i medjunardno priznanje. Ratna zastava je zastava Armije BiH sa macevima preko ljiljana.

510
Gost

Nije bas od rata. Jeste jos od kulina bana. Samo smo vratili ono sto je bilo nase. Ne bosnjaci vec svi gradjani BiH, al to je srpska prica:Ratna zastava, to oni tako propagiraju

Zdravo
Gost

Da, ali mi imamo ovu drzavu, plavo-zutu zastavu i moramo je prihvatiti. Od davnina se ne zivi.
Protiv ljiljana nemam nista, samo kazem da ne bi trebalo odbacivati ovu nasu pravu zastavu.

510
Gost

Kako god dok se ne rijesi politicka situacija a i mi bosnajci ne budemo malo pametniji, nece nam biti bolje ni u sportu. Ne samo u fudbalu, u kosarci i rukometu jos nam je gore stanje. A sa ovom novom zastavom noge obrisem. Ljiljani su nasi…

wpDiscuz