Novinarka iznervirala Jonesa na konferenciji za medije: Neka joj neko uzme mikrofon (VIDEO)

Sinoć je u Los Angelesu održana konferencija za medije povodom UFC borbe između Jon Jonesa i Alexandera Gustafssona.

Borba je prvobitno trebala biti održana u Las Vegasu, ali je UFC organizacija hitno promijenila lokaciju, jer Atletska komosija Nevade nije dala dozvolu Jonesu za borbu, jer je navodno opet pao na doping testu.

Glavna tema na konferenciji za medije bio žustra rasprava između Jonesa i novinarke iz Švedske, koja je direktno prozvala UFC organizaciju i Jonesa pitanjem: “Ovo je već treći put da ne pričamo o borcima i borbi, nego o onome što je pronađeno u njihovom tijelu, nebitno je vidi li se to pod mikroskopom ili ne, zašto si uopšte ikad bio pozitivan na doping?”

Nakon toga se okrenula organizatoru borbe Dani Whiteu: “Zašto poslije svega ovoga i dalje gledamo ovog tipa ovde, umjesto da je dobio dvije godine suspenzije kao Frank Mir?”

Jones vidno iznerviran je izjavio: “Neka joj neko uzme mikrofon, treba da se postavljaju bolja pitanja, bolje novinarstvo je potrebno. Nikakva si!”, a Dana White je na to sve dodao da mu nije jasno šta je novinarka uopšte pitala.

Borba se održava u Los Angelesu, u noći sa subote na nedjelju.

alexander gustafssondana whitejon jonesufc