Sport Centar

Novi član elitnog ranga u finansijskim problemima: Igokea želi poslati juniore u Bratunac

Košarkaški klub Bratunac još nije zvanično potvrdio da će igrati u Ligi BiH iduće sezone, što se očekuje narednih dana dok bi novi vjetar u leđa mogao da dobije od Igokee.

Novi član elitnog ranga u finansijskim problemima: Igokea želi poslati juniore u Bratunac

Košarkaški klub Bratunac još nije zvanično potvrdio da će igrati u Ligi BiH iduće sezone, što se očekuje narednih dana, dok bi novi vjetar u leđa mogao da dobije od Igokee.

Naime, uprava ekipe iz Aleksandrovca razmišlja da novom šampionu RS ustupi nekoliko igrača iz svog juniorskog pogona na osnovu poslovno-tehničke saradnje koja bi uskoro mogla da bude dogovorena.

“Znamo da će Bratuncu biti veoma teško da obezbijedi kvalitetan sastav za nastup u Ligi BiH, pa smo došli na ideju da mu pomognemo koliko možemo. Naglašavam da je ovo za sada samo ideja i nema ništa konkretno u vezi s tim pitanjem pošto nas tek očekuju razgovori sa rukovodstvom Bratunca da vidimo može li se napraviti korak naprijed. Ukoliko dođe do saradnje poslali bismo im nekoliko juniora koji bi sticali iskustvo igrajući u Ligi BiH dok bi trener imao veći broj igrača na raspolaganju”, izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Bratunac je pomalo iznenađujuće stigao do prve titule prvaka u historiji i nakon velikog oduševljenja uprava se našla na velikim mukama da osigura budžet za iduću sezonu koji je mnogo veći od onog koji su ove sezone imali na raspolaganju. Ujedno, trener ekipe Milivoje Mlađenović rotirao je samo šest igrača tokom sezone pa su pojedinci znali da provedu na terenu i svih 40 minuta, dok je za nastup u višem rangu potrebno da dovedu barem još pet kvalitetnijih igrača od ovih koji su stigli do istorijskog uspjeha.

Svi učesnici Lige BiH trebalo bi da budu poznati početkom septembra dok bi preliminarni spisak učesnika mogao da bude poznat za dvadesetak dana kada bi trebalo da bude održana sjednica Upravnog odbora KSBiH. Čelnici Saveza trebalo bi da se sastanu pred utakmicu sa Francuskom u Tuzli.

Inače, i Igokea bi trebala zaigrati u ligaškom dijelu Prvenstva BiH nakon šest godina.

kkbratunackkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI