Sport Centar

Nova suspenzija: FIFA zbog politike suspendovala Savez Pakistana

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je u srijedu Fudbalski savez Pakistana (PFF), sa trenutnim efektom zbog “neprimjerenog uplitanja treće strane“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nova suspenzija: FIFA zbog politike suspendovala Savez Pakistana

FIFA zabranjuje bilo kakvo spoljno ili vladino uplitanje u rad nacionalnih fudbalskih federacija.

“Kancelarija PFF-a i njegovi računi ostaju u nadležnosti upravitelja kojeg je imenovao sud, što predstavlja kršenje obaveze PFF-a da samostalno upravlja svojim poslovima i bez uticaja trećih lica u skladu sa Statutom FIFA-e“, saopšteno je iz svjetske kuće fudbala.

Sudski upravitelj, koji predvodi PFF, imenovan je 2015. godine, nakon što su navodi o korupciji unutar saveza doveli do zakulisnih sukoba. Muška fudbalska reprezentacija Pakistana od tada nije odigrala niti jednu utakmicu.

“Suspenzija će biti skinuta kada se PFF uredi prema Statutu FIFA-e i kada kontrola računa bude vraćena savezu“, ističu iz Ciriha.

Dok suspenzija ne bude skinuta sve državne reprezentacije i pakistanski klubovi neće imati pravo nastupa na međunarodnoj sceni.

fifafudbalski savez pakistana
KOMENTARI

KOMENTARI

Alen
Gost
ma ja..I JA SAM PROTIV mjesanja politike u sport…mada je kod nas Duduk mjesa i naredjuje sportistima za koju zemlju da igraju..i onda nagradjuje one koji izaberu srbiju… Po svim evropskim i “krsacnaskim” sudovima sudi se osudjuju samo Muslimani…a samo krscani koji su pravili pokolje i genocide, samo se njima sudi-i to po 20, 30 godina… Zasto nisu diskvalifikovali ili suspendovali Izrael?!5 fasista je pokusalo NOZEM DA ZBODU neke spanske igrace na zadnjoj tekmi..ali UEFA I FIFA sute…kao i svaki put ali kada treba kazniti Pakistan, Tursku, BiH, Albaniju ili Alzir ili neku drugu ne krscansku zemlju-rade to iste sekunde..trostruki… Čitaj više »
wpDiscuz