Sport Centar

Nova pobjeda ekipe Lutrija BiH/MUP KS, City Park i Vatrogasci Sarajevo remizirali

U sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći večeras su odigrana tri susreta 13. kola Sport Centar Business lige.

Nova pobjeda ekipe Lutrija BiH/MUP KS, City Park i Vatrogasci Sarajevo remizirali

City Park – Vatrogasci Sarajevo 4:4 (Eldin Podbičanin, Faris Čavčić, Eldin Kasapović x2 / Armin Krušcica x2, Mirza Selimović, Jasmin Filipović)

Meč je počeo sjajno za City Park koji je već u 40. sekundi preko Podbičanina stigao do vodstva 1:0. U nastavku se igralo obostrano otvoreno, a u 13. minuti Čavčić je vrlo lijepo zaobišao Džananovića i povisio je na 2:0. Samo dvije minute kasnije Kruščica je na drugoj strani sjajno izveo slobodan udarac, te je savladao nemoćnog Neradina smanjivši na 2:1.

Već na početku drugog poluvremena isti igrač je ponovo izvanredno izveo novi slobodan udarac, a lopta je završila u samim rašljama za 2:2 u 22. minuti. Vatrogasci su mogli do potpunog preokreta u 27. minuti, ali Kamber iz blizine nije realizovao dobru šansu. Ipak, nedugo zatim vidjeli smo preokret. Kruščica je ponovo izveo prekid, a na drugoj stativi se našao Selimović koji je pogodio za 2:3.

U 31. minuti Kasapović je silovitim udarcem poravnao na 3:3 pa se ušlo u zanimljiv finiš. Do kraja veliki pritisak City Parka i prava drama. Prvo je 30 sekundi prije Kamber izvanredno spustio loptu za Filipovića koji je u maniru vrhunskih napadača iz prve uhvatio volej pogodivši rašlje za 3:4. I kada se činilo da će Vatrogasci slaviti, Kasapović je pet sekundi prije kraja spasio City Park poraza za konačnih 4:4.

City Park: Aldin Neradin, Podbičanin Eldin, Dacić Samir, Karić Amir, Hodžić Redžo, Mulić Amel, Mulić Fikret, Ljuca Ismir, Mulić Kemal, Čavčić Faris, Klarić Admir, Eldin Hasanović, Faris Čavčić.

Vatrogasci Sarajevo: Nedim Džananović, Jasmin Filipović, Enver Gušter, Mirza Selimović, Armin Kruščica, Haris Kamber, Mirza Kazić, Denijal Hadžić, Nermin Sokolović i Dženan Kozica.

 

Domovi zdravlja Sarajevo – Farmavita 2:3 (Dragan Malešević x2 / Faruk Hadžić, Adnan Smajović, Almir Mešić)

Farmavita je u derbiju začelja opravdala ulogu favorita. Na startu je Smajević imao dvije dobre prilike, a na drugoj strani je prijetio Malešević, da bi vodeći gol vidjeli u 9. minuti. Hadžić je iskoristio grešku Domova zdravlja te je doveo Farmavitu u vodstvo. Samo tri minute kasnije Smajević je zaobišao Alića i sigurno je pogodio za 0:2.

Do isteka prvog dijela vidjeli smo po gol na obje strane. Mešić je postigao gol za Farmavitu, a Malešević za Domove zdravlja za 1:3 nakon 20 minuta igre. U nastavku meča i pored otvorene igre i nekoliko izglednih prilika na obje strane nije bilo golova sve do samog finiša kada je Malešević u posljednjoj minuti svojim drugim golom postavio konačnih 2:3.

Domovi zdravlja Sarajevo: Mirsel Selmanović, Dinko Remić, Haris Kaliman, Adis Bubalo, Semir Šahmanija, Damir Hećo, Elvedin Softić, Amer Lekić, Nedim Čatibović, Zlatan Čavić, Sadmir Kujović, Admir Tantula, Adis Glušac, Adis Adilović, Sanin Rizvanović, Dragan Malešević, Admir Smajić, Elmir Alić, Arijel Dizdarević, Inel Husejnović, Islam Mujakić, Armin Hodžić.

Farmavita: Faruk Hadžić, Muhamed Kadić, Nermin Pindžo, Vedran Bači, Almir Mešić, Mirza Borovčanin, Senja Žujo, Mehmed Jahić, Adnan Nurko, Haris Kratovac, Dino Avdić, Armin Ćutahija, Adnan Smajović.
Securitas – Lutrija BiH/MUP KS 3:4 (Zermin Mehić x3 / Admir Musić x2, Mirza Selimović, Semir Zilić)

Securitas je u prvoj minuti imao kolosalnu šansu, ali u situaciji dva na jedan nisu se najbolje snašli, te je Kustura iz neposredne blizine promašio. Na prvu prijetnju Lutrije BiH/ MUP KS čekalo se do osme minute, ali dobar udarac Velagića zaustavio je Buljigija. Potom je prijetio i Selimović, ali bezuspješno.

Veliku šansu na drugoj strani imao je Sibalo, ali nije bilo promjene. Konačno, nakon brze akcije u 11. minuti Securitas je stigao do zasluženog vodstva. Mehić se našao na drugoj stativi i nije mu bilo teško da pogodi za 1:0. Imao je Securitas još nekoliko šansi za drugi gol koje nisu iskoristili, a kazna je uslijedila u 16. kada je Musić udarcem iskosa poravnao na 1:1.

Mehić na jednoj strani, te Velagić i Musić na drugoj su imali dobre pokušaje, ali odličnih 20 minuta igre završeno je 1:1. Već na startu drugog dijela Selimović je dobro šutirao sa desetak metara i pogodio je za potpuni preokret i vodstvo Lutrije BiH/MUP KS 1:2.

I u nastavku se igralo jako otvoreno, redale su se prilike, a u 30. minuti nakon greške odbrane Lutrije BiH/MUP KS dosuđen je penal za Securitas koji je u pogodak pretvorio Mehić svojim drugim golom za 2:2. Ipak, osjetan fizički pad kod Securitasa osjetio se i u njihovoj igri, pa su Musić svojim drugim golom u 37. i Zilić u posljednjoj minuti donijeli pobjedu Lutriji BiH/MUP KS rezultatom 2:4.

Securitas: Emsad Šljivo, Damir Kustura, Selmin Dagić, Almir Kahriman, Dževad Čolić, Adnan Pašić, Nermin Bunar, Zermin Mehić, Mustafa Šabanović, Alem Prašović, Eldin Hasanspahić, Rusmir Mehić, Mirzet Sibalo, Arvin Džindo i Samir Begić.

Lutrija BiH/MUP KS: Ilhan Tucović, Nedim Hamzić, Edin Hajdarević, Semir Zilić, Amar Behlulović, Mustafa Tabaković, Sead Ajanović, Admir Musić, Avdibegović Damir, Haris Mešanović, Mirza Selimović, Alen Kremo, Sanid Mandal, Edin Velagić, Edin Mujan, Anes Mešetović.

sc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI