Sport Centar

NK Travnik: Ne pravdamo se, ali zatekli smo značajne dugove i ekipu bez igrača

Nakon jučerašnujeg poraza od Veleža, na zvaničnoj Facebook stranici Nogometnog kluba Travnik objavljeno je obavještenje.

NK Travnik: Ne pravdamo se, ali zatekli smo značajne dugove i ekipu bez igrača

Tekst sa stranice objavljujemo u potpunosti:

“Nakon odigranih pet kola imamo samo 2 boda i nalazimo se na posljednjim mjestu!

Kao što znate, naš ovogodišnji cilj je poslovna stabilizacija kluba i opstanak u ovoj ligi.

U skladu s tim, u samo dva mjeseca vratili smo preko 40.000 KM duga (ovo je samo dio dugovanja koje smo zatekli), isplatili plate, sredili tribine i klupske prostorije, osnovali Akademiju, ostvarili saradnju sa brojnim sponzorima i donatorima, pokrenuli izgradnju pomoćnog tetena s umjetnom travom, izgradnju vlastitih spavaona, fan shopa, oridinacije itd.

Odgovornost vođenja prvog tima smo povjerili mladim domaćim trenerima. Insistiramo da se što više naših igrača nađe u prvom timu zato su danas tu Čurić, Varupa, Tabaković, Torlak, Brljak, Fazlić, Hadanbegović, Mamuša, Silajdžija…

Nije da se pravdamo, ali važno je da znate da smo Klub preuzeli prije samo dva mjeseca. Zatekli smo Klub bez igrača jer su i naša djeca zaigrala u drugin Klubovima. Zatekli smo Klub bez novca, sa značajnim dugovanjima i lošom poslovnom reputacijom!

Unatoč trenutno lošim rezultatima prve ekipe, sigurni smo da smo na pravom putu da napravimo još bolji i jači Klub sa Akademijom i drugim resursima potrebnim za stvaranje baze kvalitetnih igrača koji će biti kostur našeg Kluba!

Za Travnik živimo!”

nktravnikprva liga federacije bih
KOMENTARI

KOMENTARI