Sport Centar

NK Čelik: Netačna je informacija da igrači igraju futsal kako bi dodatno zarađivali

Zenički Čelik je uputio demant koji se tiče navodnih informacija da njegovi fudbaleri igraju futsal kako bi dodatno zaradili, a saopštenje vam prenosimo u cijelosti.

NK Čelik: Netačna je informacija da igrači igraju futsal kako bi dodatno zarađivali

“Slijedom još jedne objave u nizu koja je usmjerena protiv našeg kluba, a vezano za “navodno” igranje igrača NK Čelik za zeničku ekipu futsala, želimo da demantujemo takve objave i da izrazimo svoj stav koji je jasan, a to je da nijedan igrač za vrijeme trajanja prvenstva neće igrati mali fudbal niti rekreativno, a kamo li za klubove na zvaničnim utakmicama u futsalu.

Također želimo da jasno naglasimo da jesmo u teškoj situaciji, ali našim igračima u najvećem dijelu stižemo isplaćivati sve ono što ih sljeduje. Tako da situacija koju pojedini zlonamjerni mediji objavljuju kao beznadežnu, da igrači igraju futsal jer moraju kako bi dodatno zarađivali, je u potpunosti netačna sto potvrđuje i jedan od prozvanih igrača Bernad Imamović:

“Vijest objavljena, kako ja i mojih par kolega nastupamo u nedjelju na utakmici futsala nije tačna, odlučno je demantujemo i mi se ponašamo profesionalno, treniramo redovno u NK”Čelik” i insinuacije na temu futsala nas ne zanimaju dok traje prvenstvo BH Telecom Premijer lige”.

NK Čelik se nada da će izmišljene objave najzad prestati i da će se ubuduće zadovoljiti osnovni postulat novinarstva, a to je da se provjere obe strane pa da se objavljuju vijesti koje su tačne, jer ovakve neistinite objave definitivno ne idu u prilog teškoj situaciji i borbi za ozdravljenje te ulazak u reprogram i eventualni dolazak investitora u klub.

Neodgovorni pojedinci se moraju najzad preispitati i shvatiti historijski momenat u kom se naš klub nalazi pa da slijedom toga daju svoj doprinos borbi kluba za ozdravljenje ako se već deklariraju da su navijači istog”, saopšteno je iz zeničkog kluba.

nkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI