Sport Centar

NK Bosna Visoko: Kamenovali su nam autobus, a jednom navijaču polomili vilicu…

Ekipa visočke Bosne, lidera Prve lige FBiH, poražena je u derbi susretu protiv Rudara u Kaknju (0:1). Kako tvrde u ovom klubu, susret je protekao uz nekoliko neprijatnih situacija, povodom kojih su Visočaci izdali saopštenje na službenoj stranici.

NK Bosna Visoko: Kamenovali su nam autobus, a jednom navijaču polomili vilicu…
FOTO: Fotografija "Demona", objavljena na službenoj stranici NK Bosnam uz klupsko saopštenje

Sadržaj saopštenja NK Bosna Visoko prenosimo u cijelosti:

“Komšijski derbi između vjekovnih rivala Rudara i Bosne privukao je veliki broj nogometnih sladokusaca danas u Kakanj. Odavno se ne pamti bolja posjeta na stadionu Pod Vardom, pored mnogobrojnih navijača Rudara, danas je ovo sportsko zdanje pohodilo i nekih 700-800 navijača Bosne od čega oko 350 najvjernijih vatrenih Demona, koji su na ovu utakmicu doputovali organizovano.

Već na samom startu domaćin se pobrinuo da podigne tenzije među navijačima iz Visokog jer su navijači Bosne od strane zaštitarske agencije spriječeni da uđu na pripadajuču tribinu uz obrazloženje da je izvjesni Begovac iz uprave Rudara naredio da gosti mogu započeti ulazak tek nakon što se odigra prvih 15 minuta utakmice te da isti imaju napustiti tribinu nakon 75 minute a što je nečuveno u svijetu nogometa i mino svih pravila i odredbi.

Po davanju ovog saopštenja, naši navijači su otvoreno negodovali i ubacivali predmete unutar stadiona, te su nakon naredbe od strane policije zaštitari dozvolili ulazak na tribinu. Sam ulazak je trajao jako dugo i naš posljednji navijač je ušao tek nekad oko poluvremena.

O lošoj organizaciji, kamenom polomljenoj vilici našem navijaču, životinjskim iznutricama, prislinom pražnjenju tribine, kamenovanju autobusa ne želimo posebno pisati, sve je već viđeno. Ovo je hvala svima nama što smo dopustili u Visokom da navijači Rudara ostanu do kraja i što se nismo nasilnički ponašali prema njima, no svako ima svoj obraz.

Nećemo ovim putem upučivati nikave osvetničke poruke, jer mi se svakako više u međusobnoj utakmici nećemo više sretati još jako jako dugo.

Mi smo svoj stav o svemu ovome i javno iskazali podizanjem transparenta sa porukom domaćinu”.

nkbosna visoko
KOMENTARI

KOMENTARI

SRAMO VAS BILO KAKANJSKI CIGANI
Gost
SRAMO VAS BILO KAKANJSKI CIGANI

ZALOSNO kad Bosnjak Bosnjaku ovo radi..ZALOSNO….sram vas bilo Kakanjski CIGANI…Pozdrav iz Tuzle

wpDiscuz