Sport Centar

Ništa novo: Bolan poraz rukometne reprezentacije BiH u Estoniji

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je bolan poraz u Estoniji u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj. Domaćin je slavio rezultatom 29:25.

Ništa novo: Bolan poraz rukometne reprezentacije BiH u Estoniji

Na početku se igralo gol za gol, ali je nakon promašenog sedmerca Mirsada Terzića Estonija otišla na plus dva. Do kraja prvog dijela prednost domaćih se povećavala, a jedino su Karačić i Prce držali Zmajeve u igri.

Ipak, vrlo loš finiš prvog dijela dozvolio je Estoncima plus pet na poluvremenu. No, drugi dio otvorili smo odlično. Vezani golovi Faruka Vražalića vratili su BiH u igru, te smo prišli na samo dva gola deficita.

Jedan od ključnih detalja desio se u 13. minuti drugog dijela kada smo ostali sa igračem manje. To su Estonci iskoristili i napravili seriju od tri gola, od čega se nismo uspjeli oporaviti.

Estonija: Varusk, Ots, Celminš, Jaanimaa, Johannson, Lees, Muuga, Pärt, Patrail, Pinnonen, Rooba, Roosna, Sillaste, Toom, Varul, Voika

BiH: B. Burić, Efendić, S. Burić, Karačić, Malinović, Mandić, Nuić, Panić, Perić, Prce, Predragović, Terzić, Toromanović, Vegar, Vranješ i Vražalić.

bilal sumanestonijarukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Smajo Karacic
Gost

LUZERI!!!!!

wpDiscuz