Sport Centar

Nikić za SC: Sarajevo je oborilo svjetski rekord u smjenama trenera

Nikola Nikić, proslavljeni igrač Željezničara, te bivši trener nekoliko omladinskih selekcija BiH je za naš portal prokomentarisao smjene trenera u BHT Premijer ligi.

Nikić za SC: Sarajevo je oborilo svjetski rekord u smjenama trenera

Nikić je na prepoznatljiv način počeo razgovor:

”Ja da imam priču kao ovi današnji treneri, u najmanju ruku trenirao bih Sevillu. Ne znam što je tako veliki problem priznati grešku, ako si kriv, priznaš i nastaviš dalje, a ne tražiš opravdanja u svemu i svačemu. Ipak nisu samo treneri krivi, kod nas čim ekipi ide dobro, cijela ekipa je zaslužna, a kada ne ide, onda je trener glavni krivac, kao u ovom slučaju Meše Baždarevića, vjerujte mi nije on jedini, ali ni glavni krivac za loše igre reprezentacije BiH”, rekao je Nikola za SCsport.ba i nastavio:

”Većina klubova nije ni poštena prema trenerima, mnogo ljudi u Upravama ne znaju koji je cilj kluba u sezoni, te samo mjenjaju iste a to ne valja. Konkretno slučaj Jagodića je specifičan, ja da sam na njegovom mjestu davno bih digao ruke, jer on već duži period trpi pritiske navijača i Uprave, i dobro se izborio sa istim, te je tek sada digao ruke od Slobode. Prema mom mišljenju naredni otkazi bi se mogli desiti u Čeliku i Vitezu, ali i u Radniku, iako Bijeljinci imaju dobar bodovni saldo, nakon utakmice sa Borcem bi i tamo stanje trebalo biti mnogo jasnije.”

Nikola se na kraju dotakao i smjena trenera u Sarajevu odnodno Željezničaru.

”Moj sin i ja smo oborili svjetski rekord u broju klubova za koji smo obojica upisali nastupe, ali Sarajevo je sada oborilo rekord u smjenama trenera. U samo osam kola njih su sa klupe predvodila četiri trenera što je zaista nevjerovatno, mislim da niko u svjetu do sada nije napravio nešto takvo, međutim, nadam da će sada Husref izdržati duže na klupi od svojih prethodnika. Željo je na startu sezone umjesto Petrovića na klupu postavio Adžema i to se ispostavilo kao pravi potez, jer su ostvarili dobre rezultate na startu prvenstva, a danas u Bijeljini Adžem je igrao sa nekoliko igrača ispod 21 godine, što je za pohvalu, te se Željina politika vraća na onu staru po kojoj su bili prepoznatljivi, odnosno ponovo se koriste mlade igrače”, zaključio je Nikić za SCsport.ba.

bhtpremijerliganikola nikic
KOMENTARI

KOMENTARI

Plata nema
Gost

Relevantan si k'o Muhamed Cengic u politici. Ne rise NN 😉

ZZZC
Gost

legenda 😀

Adi
Gost

Kralju!!!

Pitar
Gost

Nikica za trenera Zeljane

wpDiscuz