Sport Centar

Nikić za SC: Prvi put u historiji navijači Želje su podijeljeni, sve će pasti na jadnog Odovića

Velika kriza trese Željezničar. Ekipa s Grbavice vezala je tri uzastopna poraza u Premijer ligi BiH, od čega su dva domaća od Zvijezde 09 i Tuzla Cityja.

Nikić za SC: Prvi put u historiji navijači Želje su podijeljeni, sve će pasti na jadnog Odovića

Velika kriza trese Željezničar. Ekipa s Grbavice vezala je tri uzastopna poraza u Premijer ligi BiH, od čega su dva domaća od Zvijezde 09 i Tuzla Cityja.

Navijači su s pravom razočarani, a kako sva tmurna atmosfera na Grbavici utiče na legendu tog kluba Nikolu Nikića?

“Pratim Želju, ali nikako da se Željo sjeti ko mu može pomoći. Da bi nekom mogao pomoći, moraš naći dijagnozu, ali ja ne znam šta je Željina dijagnoza. Nikad se nije desilo u historiji Željezničara da su podijelili navijače, jedni za Upravu, drugi protiv, jedni su za igrače, drugi protiv… Željo je jedan jedini i molim vas da ostavite sve podjele. Ne znam stvarno šta je kriza. Igramo slabo”, kazao je Nikić za SC.

Osvrnuo se i na priče koje kruže da svlačionica bojkotuje trenera Odovića.

“Fudbaleri su čudna bića. U malim klubovima toga ima, ali da se u velikom klubu kakav je Željo to dešava to je nedopustivo. Kad se desilo da Željo izgubi tri utakmice zaredom, od nekih etno sela… Mora se naći izlaz iz krize. Mora Uprava izaći u javnost i reći šta se dešava. Pa danas ko nije došao na Grbavicu nije ni pobijedio. Znate li vi šta je Željo. Prije ekipe čim uđu u Sarajevu, negdje oko Stupa potpišu kapitulaciju i mole Boga da prime samo tri gola”, rekao je Nikić.

Smatra da je Odoviću trenutno najteže.

“Žao mi je Odovića, on je legenda, ne znam što mu je ovo trebalo, ja da sam na njegovom mejstu, ja bih davno otišao. Sad će sve pasti na jadnog Odovića. Šta se dešava u Želji, to je najveća tajna u 21. vijeku. Niko ništa ne govori, svi šute”, kazao je Nikić.

Dotakao se i gradskog rivala Sarajeva kojem trenutno sjajno ide u prevenstvu.

“Čim Željo počne šepati, Sarajevo se počne koprcati. Ne bi drugačije ni mogli da se eksponiraju”, kazao je Nikić.

Ipak, Nikić smatra da će Željo izaći iz krize.

“Veliki smo klub i izaći ćemo iz krize, to je normalno. Jedan Bayern je trenutno u krizi, pa zašto ne bi i veliki Željo bio u krizi, ali izaći ćemo mi još jači”, poručuje Nikić.

 

 

fkzeljeznicarnikola nikic
KOMENTARI

KOMENTARI

čovjek
Gost
Volim i poštujem Odovića ali čim je počeo u medije izlaziti sa javnim kritikama fudbalera počela je stvar šepati. Bio je produžena ruka uprave koja je kaznila momke odbijanjem plate. Pa je li svlačionica birala ko će igrati protiv Širokog u kupu ili je Odović donio čudnu odluku pa na tere poslao drugi tim? Zar smo na to spali da se ne možemo boriti na dva bijedna fronta a smatramo sebe velikim klubom. To o podjeli navijača je jasno ko bijeli dan. Jedni su na platnom spisku uprave i naravno da ih grčevito štite. Odović je samo ovisnik o upravi… Čitaj više »
PROVJERENO
Gost

UPRAVU ŽELE DA SRUŠE PRIJAŠNJE UPRAVE ČAK ONI KOJI SU TU BILI PRIJE 10 GODINA.JER UPRAVA ZELI DA IZNESE DOKUMENTE O POSLOVANJU RADA PRIJAŠNJIH UPRAVA UPOREDNO SA OVOM UPRAVOM KOJA NEMA MARKE DUGA PREMA DRŽAVI I VRAČA DUG KOJI SU NAPRAVILE PROŠLE UPRAVE.PLATE IGRACA NIKAD NISU BILE VEČE.A ŠTA IGRAČI RADE TO NJIMA NA OBRAZ.SVE PROLAZI SAMO ŽELJO OSTAJE.

off
Gost

Nisu prvi put u historiji Zelje podijeljeni navijaci, 2003. godine kad je Amar dobio otkaz, navijaci su se podijelili na one za Amara i protiv Uprave, i one za Upravu i protiv Amara. Navijaci Zelje se uvijek dijele zbog Amara.

Amar
Gost

Nisu navijaci podijeljeni. Mi pravi navijaci uvjek smo za Zelju dok su ovi narkomani i ubice sa juga podijeljeni oko plata koje dobijaju. Jedne placa nas gazda i vlsnik inace ratni profiter Misimovic a druge kriminalna familija ciji otac je prodavao utakmice Zelje i bio osudjen zbog toga, a njegov sin opljackao Zelju i pobjegao na ”odmor” sa kojeg se jos nije vratio. FUJ SMRADOVI!!!

kiki
Gost

da ti nije te “kriminalne” familije Zeljo bi bio u rangu Pofalickog.Sve sto vrijedi u Zelji vezano je uz Ivicu i Amara seljacicu jedan balavi.Jos plus Zeljo Amaru duguje bruku para.Covjeka cjenjenog u citavom svijetu,Ivicu, sarajevski balijski mahalac naziva kriminalcem.

Senći
Gost

Nije on jadan Nikiću, on je ubleha i neznalica koja igra kako uprava svira i iz ovih je razloga naj odgovorniji za loše rezultate ekipe.

Neko iz mse
Gost

PROVJERENO
smijesan si misketov placenice. ako mu je najveci SPORTSKI (mi smo sportski klub) uspijeh to da je vratio dugove, jadni mi kao klub s njim. potreban nam je rezultatski iskorak za koji ova uprava ocigledno nije sposobna nakon 4 godine i vrijeme je da se kupe lagano. oni vise nista nemaju niti mogu ponuditi. ovo je njihov kraj, tj pocetak njihovog kraja. hvala im za sve ali dosta vise

wpDiscuz