Sport Centar

Nezadovoljstvo odlukom o novom imenu: Osvanuo grafit ”Dvorana Goran Čengić”

Na ulazu u sportsku dvoranu na Grbavici osvanuo je grafit "Dvorana Goran Čengić".

Nezadovoljstvo odlukom o novom imenu: Osvanuo grafit ”Dvorana Goran Čengić”

U utorak je izglasana odluka o nazivu dvorane. Sa 17 glasova za, 12 protiv i jednim suszdržanim, izglasan je naziv dvorane “Novo Sarajevo”, a nedugo nakon toga uslijedio je ovaj čin, čiji je počinitelj nepoznat.

Naziv dvorane još uvijek nije zvanično promijenjen, ali to nije spriječilo počinitelja da sivim sprejem ispiše grafit na kojem piše “Goran Čengić”. Inicijativa da dvorana na Grbavici nosi ime “Goran Čengić” donesena je 2008. godine.

Čengić je bivši rukometaš, koji je igrao za Crvenu zvezdu i Bosnu. Stradao je na početku opsade u Sarajevu, kada je bezuspješno pokušavao spasiti komšiju Husniju Ćerimagića od velikosrpskih ubica. Nakon hapšenja, osuđeni ratni zločinac, Veselin Vlahović Batko, obojicu je odveo na Trebević i ubio.

dvorana novo sarajevogoran cengicgrbavica
KOMENTARI

KOMENTARI

Levica za desnicu
Gost

Niko od mjesnoh zajednica iz Opcine Novo Sarajevo u javnoj raspravi nije ni predlozio, a kamoli glasao da se dvorana nazove po Goranu. Opozicija se bavi populizmom i ocito nije ni htjela da se tako dvorana nazove, vec samo da imaju temu za kritiku. Sram vas bilo.

Gastarbajter
Gost

Trebali su dvoranu nazvati Bakir Izetbegović.

wpDiscuz