Sport Centar

FK Sarajevo: Meč protiv Zarije pratilo oko 10 000 gledalaca

U uzvratnoj utakmici prve runde kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu Fudbalski klub Sarajevo je na Koševu dočekao moldavski klub FC Zaria Balti. Utakmica na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini završena je u regularnom dijelu pobjedom Sarajeva, no nakon izvođenja penala, gosti su prošli u narednu rundu ovog takmičenja, a prema procjenama na tribinama Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" bilo je približno 10.000 gledalaca.

FK Sarajevo: Meč protiv Zarije pratilo oko 10 000 gledalaca
FOTO: fksarajevo.ba

Prema izvještaju agencije “Echoes” Sarajevo, putem sistema KupiKartu.ba, na utakmici protiv Zarije skenirano je 8182 kodova pojedinačnih ulaznica, a tom broju treba dodati i određen broj gostiju koji su besplatno pratili susret. Na porodičnoj tribini “Zapad Galerija”, Bordo klub je ugostio polaznike i roditelje Omladinskog pogona FK Sarajevo, Akademije FK Sarajevo, Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” i igračice SFK 2000 Sarajevo, stoji u saopštenju kluba.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje svim našim navijačima i simpatizerima koji su došli na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, i podržali naše fudbalere u ovoj međunarodnoj utakmici BiH, a Bordo klub će i u predstojećim utakmicama objavljivati učešće navijača u poslovanju kluba i informacije o posjeti na koševskom stadionu, napisali su na zvaničnoj stranici kluba.

fksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Zizi
Gost

Pa bilo je preko 12 000 … jel’ vas stid .. cuj 10 ccc

Zloca
Gost

Pa to ti je klub objavio, ko kad ste Divovi

Dungelange
Gost

Ko je ovdje lud???

TM87
Gost

Mi smo divoviii…..hahhahaah

amiĐaTan
Gost

hahaha pa naravno da nije bilo ni 10k,pitarska mašta opet proradila
a sjevera bi me bilo stid da sam pitar,ni pola sjevera puno..JUG krcat naravno uvijek

IrfanLJ
Gost

Pa bilo je vala barem preko 10.000 to je i budala mogla vidjeti, ne znam ko je ovdje lood

wpDiscuz