Sport Centar

Nermin Kadrić: Ne trebamo brinuti za igrački kadar, u narednom periodu ojačat ćemo Upravni odbor sa novim ljudima


Nermin Buco Kadrić, predsjednik UO NK Bosna Visoko, dao je intervju za zvaničnu klupsku stranicu koji vam prenosimo u cijelosti.

Nermin Kadrić: Ne trebamo brinuti za igrački kadar, u narednom periodu ojačat ćemo Upravni odbor sa novim ljudima

Nermin Buco Kadrić, predsjednik UO NK Bosna Visoko, dao je intervju za zvaničnu klupsku stranicu koji vam prenosimo u cijelosti.

Gospodine Kadrić kada je prozivka NK Bosna?

“Prozivka prve ekipe je zakazana za 19.01. u 13 sati, ekipa će odmah nakon prozivke početi sa trenažnim proceskm. Prvi dio priprema ćemo obaviti u Visokom, a drugi dio priprema ćemo u Mostar, gdje smo prošle godine imali odlične uslove za rad.”

Koji su igrači napustili klub?

“Što se tiče odlazaka igrača naš klub su napustili, Adnan Hrelja (FK Sloga Simin Han), Predrag Papaz (NK Čelik Zenica) i Almir Čubara ( FK Željezničar). Mi kao klub nismo nikom pravili probleme što se tiče ispisnica iz kluba i ono što nas svakako raduje je, da su naši igrači otišli u respektabilne klubove, što je pokazatelj da naš klub radi dobro i da je NK Bosna sigurno klub koji je igračima odskočna daska u karijeri.”

Da li će biti pojačanja u NK Bosna?

“Mi smo trenutno u pregovorima sa par igrača koji bi popunili navedene odlaske ali o njihovim imenima i eventualnom predstavljanju ćemo na samoj prozivci ekipe. Neki igrači su već dogovorili. Uglavnom ponuda igrača ima puno, tako ne trebamo brinuti za igrački kadar.”

Koji su planovi kluba u narednom periodu?

“Planovi su svakako što bolji rezultati seniorskog tima koji ne smijemo zaboraviti dočekuje tri prvoplasirane ekipe na tabeli, tako da se može otvoriti mnogo toga. Također izgradnja tribine sa popratnim sadržajem je nešto što ćemo raditi u narednom periodu i što je svakako prioritet ove uprave koja kontinuirano radi na poboljšanju infrastrukure. Također ćemo u narednom periodu ojačati upravni odbor sa novim ljudima koji će sa svojim idejama poboljšati rad kluba. Pozivam također ovom prilikom da svi oni koji žele da budu dio kluba da nam se priključe, jer vrata kluba su svima otvorena.”

Šta bi ste istakli kao Predsjednik UO, a da Vas nismo pitali?

“Istakao bih svakako podršku općine Visoko, sponzora, navijača, medija i članova uprave koji rade svaki dan za dobrobit kluba na šta sam izrazito ponosan i to je ono što samo sport može pružiti.”

Poruka za kraj za sve navijače NK Bosna Visoko…

“Svakako želim da se zahvalim našim navijačima koji su uz nas cijelo vrijeme i da ih pozovem da u što većem broju dolaze na naše utakmice i bodre naše igrače u narednom periodu. Mi kao UO ćemo kao i do sada uvijek pomagati rad navijača. Očekuju nas zajednički veliki projekti i zbog toga budite uz nas i dalje.”

(nkbosna.ba)

bosna visokonermin kadric
KOMENTARI

KOMENTARI

Antineko
Gost

Dobri čovjek! Buco, svako dobro ti želim…

wpDiscuz