Sport Centar

Neka imena već poznata: Prosinečki spisak reprezentativaca objavljuje u ponedjeljak

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uveliko se priprema za svoj "pravi" debi na klupi Zmajeva.

Neka imena već poznata: Prosinečki spisak reprezentativaca objavljuje u ponedjeljak

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uveliko se priprema za svoj prvi “ozbiljniji” debi na klupi Zmajeva, u kojem će moći računati na većinu najboljih nogometaša.

Popularni Žuti je vodio naš državni tim na američkoj turneji, ali tada nije na raspolaganju najbolje igrače, pa ćemo se u pravu snagu njegovih izabranika uvjeriti tek 23. marta kada je na rasporedu gostovanje Bugarima u Razgradu.

Kako javlja Anadolija, selektor Zmajeva spisak za ovaj, ali i prijateljski meč koji je na rasporedu pet dana kasnije u Francuskoj protiv Senegala, objavit će u ponedjeljak.

Još nije poznato da li će novi selektor uspjeti u namjeri da privoli Senada Lulića i Vedada Ibiševića da ponovo obuku dres sa državnim grbom BiH, nakon što su se nedavno oprostili od reprezentacije, a s kojima će Prosinečki obaviti razgovore. Na spisku bi se moglo naći i nekoliko mladih igrača koji su odradili dobar posao na američkoj turneji protiv SAD i Meksika, jer je Prosinečki nakon povratka iz Amerike hvalio neke od svojih izabranika…

Okupljanje stručnog štaba i reprezentativaca BiH za predstojeća dva duela počet će 19. marta u Razgradu.

Zasad je poznato da će pozive dobiti Elvis Sarić, Goran Zakarić, Ibrahim Šehić i Ervin Zukanović, s obzirom da su vijest objavili njihovi klubovi, a izvjesno je i da će na spisku biti Edin Džeko, Asmir Begović, Miralem Pjanić, Edin Višća, Ognjen Vranješ, Muhamed Bešić,…

fudbalska reprezentaciija bihrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI