Sport Centar

Nedić za SC: Spreman sam da Bosni i Hercegovini donesem prvu medalju u bodybuildingu

Miodrag Nedić se proteklih deset mjesec vrijedno pripremao za prestižno takmičenje Arnold Clasic Europe 2017 Barcelona u bodybuildingu.

Nedić za SC: Spreman sam da Bosni i Hercegovini donesem prvu medalju u bodybuildingu

Na početku razgovora Nedić je istakao svoju predanost ovom sportu, te pojasnio kako je tekao period priprema za Arnold Classic Europe, koji se za nešto manje od mjesec dana održava u Barceloni.

“Prošle godine sam debitirao na ovom prestižnom takmičenju, te ostvario historijski rezultat za BiH u ovom sportu. Prvi put je neko iz BiH ušao u finale, ali ostaje žal jer sam završio na četvrtom mjestu i medalja mi je izmakla, tako reći, za dlaku. Sada sam mnogo ranije počeo sa pripremama i proteklih deset mjeseci sam cijeli život posvetio tome, te se nadam da ću ove godine stići do medalje i tako se ponovo upisati u historiju bh. bodybuildinga”, rekao je Miodrag za scsport.ba.

Miodrag je za naš portal otkrio kako je na prošlogodišnjem nastupu upoznao legendarnog Arnolda, te koliko mu je značilo upoznavanje sa uzorom iz djetinjstva.

“Prošle godine sam imao priliku upoznati Arnolda, i vjerujte da je to dodatni motiv za sve bodybuildere. On je ipak začetnik nove ere bodybuildinga, a kada upoznate nekoga ko vam je bio uzor iz djetinjstva, onda morate biti presretni i velika mi je čast učestvovati na takmičenju gdje je glavni organizator, kako rekoh, moj omiljeni lik iz djetinjstva”, zaključio je Nedić za scsport.ba.

Miodragu Nediću nakon ovog takmičenja slijedi još jedan veliki nastup i to na IFBB WORLD BODYBUILDING AND FITNESS CHAMPIONCHIPS-u, gdje se također nada da bi mogao osvojiti jednu od medalja.

miodrag nedic
KOMENTARI

KOMENTARI