Sport Centar

NBA zvijezde potvrdile: Braća Gasol će igrati za Španiju na Eurobasketu

Braća Gasol, Pau i Marc, najveće zvijezde španske košarke u posljednjoj deceniji, objavila su da će nastupiti za Španiju na predstojećem Eurobasketu.

NBA zvijezde potvrdile: Braća Gasol će igrati za Španiju na Eurobasketu

Selektor Španije Sergio Scariolo objavio je spisak igrača koji su u konkurenciji za predstojeće EP, koji se igra od 31. avgusta do 15. septembra u četiri države, a prethodno je dobio potvrdu dvojice Gasola da će se odazvati pozivu.

Pau i Marc Gasol, Ricky Rubio, Sergio Rodriguez, Sergio Llull, Alex Abrines, Juancho i Willy Hernangomez, Fernando San Emeterio, Nikola Mirotić i Juan Carlos Navarro, započet će pripreme kasnije od ostalih reprezentativaca (tačnije 28. jula).

U grupi igrača koji će trenirati od 16. jula nalaze se: Pau Ribas, Pierre Oriola, Joan Sastre, Guillem Vives, Dani Diez, Xavi Rabaseda, Alberto Abalde, Ilmane Diop, Victor Arteaga, Quino Colom, Alberto Diaz, Jaime Fernandez, Ruden Guerrero, Sebas , Nacho Llovet, Oriol Pauli i Sebas Sainz.

Španija brani titulu iz 2015. godine. Na Eurobasketu 2017. biti će u grupi C u Klužu, u kojoj se nalaze i selekcije Rumunije, Hrvatske, Češke, Crne Gore i Mađarske.

marc gasolpau gasolspanska kosarkaska reprezentacija
KOMENTARI

KOMENTARI