Sport Centar

Navijači kupili pijetla u selu, unijeli ga na stadion pod jaknom i sa njim gađali trenera

Svašta smo vidjeli na fudbalskim terenima, ponekad monstruozne, a ponekad geniozne nastupe navijača, ali ono što se sada desilo u Rusiji - prevazilazi sve granice mašte.

Navijači kupili pijetla u selu, unijeli ga na stadion pod jaknom i sa njim gađali trenera

Svašta smo vidjeli na fudbalskim terenima, ponekad monstruozne, a ponekad geniozne nastupe navijača, ali ono što se sada desilo u Rusiji – prevazilazi sve granice mašte.

Naime, jedan navijač fudbalskog kluba Luč Energije, koji se takmiči u ruskoj drugoj ligi, gađao je trenera tog tima Aleksandra Grigorijana – pijetlom!

Ovaj krajnje nesvakidašnji incident dogodio se tokom utakmice Fakela i Luč Energije u kojem je domaći tim slavio sa 3:1.

Povod za ovako nešto leži u tome što je Grigorijan prije nekoliko godina privremeno napustilo kormilo Luč Energije kako bi preuzeo lokalnog rivala SKA Habarovsk, čiji navijači su u “ratu” sa pristalicama kluba čiji je ponovo trener.

Kako prenose ruski mediji, navijači su pijetla kupili u jednom lokalnom selu nadomak stadiona na kojem se igrala utakmica.

Pošto je zvanično zabranjeno unijeti bilo koju životinju na sportske manifestacije, oni su se dosjetili da pijetla stave ispod jakne. Kako je to promaklo redarima, još uvijek nije razjašnjeno, ali je pretpostavka da su kontrole na drugoligaškim utakmicama vjerovatno nešto slabije.

Pijetao se na ruskom koristi i kao pogrdni termin za gay populaciju, pa je ovaj navijač na taj način hteo da treneru stavi do znanja šta misli o njemu. Pijetao je nekoliko minuta stajao pored Grigorijana, dok se navijač derao na trenera, pokazivajući mu srednji prst. Pored toga, on je za sobom povukao i lavinu ostalih pristalice Luč Energije, koji su mu glasno skandali “Grigorijan je petao”.

“Ne mogu da vjerujem da je ovo moguće u 21. vijeku, ali… Ništa više ne može da me iznenadi. Mobilni telefon mi je konstantno pun prijetećih poruka. Ne osjećam se bezbjedno, a policija ne mari previše za to. Nadam se da će ovaj što me je gađao pijetlom završiti u zatvoru barem na 15 dana”, izjavio Grigorijan.

Luč Energija se grčevito bori za opstanak u ligi, pošto je pet kola prije kraja prvenstva na samo bod od zone ispadanja. Iako je u prethodnom kolu izgubila od ubjedljivo posljednjeg tima u ligi, Fakela iz Voronježa, taj poraz će izvjesno ostati u sjenci ovog navijačkog ispada.

luch energia
KOMENTARI

KOMENTARI

Amar
Gost

Kod nas bi im se trener zahvalio i na poluvremenu ga okreno na raznju.

wpDiscuz