Sport Centar

Napokon dolazi i taj dan: Tottenham objavio kada će zaigrati na novom stadionu

Tottenham već dugo svoje domaće utakmice igra na stadionu Wembley, koji je dom reprezentacije Engleske, a novi stadion Spursa je u fazi izgradnje, iako je već odavno trebao biti završen...

Napokon dolazi i taj dan: Tottenham objavio kada će zaigrati na novom stadionu

Tottenham već dugo svoje domaće utakmice igra na stadionu Wembley, koji je dom reprezentacije Engleske, a novi stadion Spursa je u fazi izgradnje, iako je već odavno trebao biti završen…

Stadion je trebao biti izgrađen još prije pola godine, probijeni su svi rokovi, a i izgradnja je na kraju koštala nevjerovatnih milijardu funti… Iako je to trebalo biti oko 600 miliona funti, prema nekim početnim procjenama.

Kako stvari sada stoje, Tottenham će konačno zaigrati na novom stadionu, a povodom toga su se oglasili i iz ovog kluba.

Prva utakmica koja će biti odigrana na ovom stadionu trebala bi biti ona s Brightonom, a sve će zavisiti od samog Brightona.

Njega 17. marta očekuje utakmica četvrtfinala FA Cupa s Millwallom, a ukoliko trijumfuje, neće prvi na megdan Spursima. Tada će to biti Crystal Palace, koji bi sa Spursima igrao 3. aprila.

Ukoliko Brighton bude poražen, onda će učestvovati na otvaranju stadiona u utakmici Premier lige. Ta utakmica bi se igrala 7. aprila.

Dakle, uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka bi također trebala biti odigrana na novom stadionu jer je prvi meč planiran za 9. ili 10. april.

“Molim vas, dođite da vidite svoj novi stadion i podijelite ove trenutke. Hvala vam još jednom. Vaša podrška je bila veoma cijenjena u izazovnom, ali uzbudljivom vremenu”, kazao je predsjednik Tottenhama Daniel Levy.

brightoncrystal palacedaniel levytottenham
KOMENTARI

KOMENTARI