Sport Centar

Nama su tako ‘ukrali’ brojne igrače: Srbija pokušala vrbovati Dončića

Mlada košarkaška zvijezda na ovim prostorima ali i šire, Luka Dončić, imao je ponudu da nastupa za reprezentaciju Srbije.

Nama su tako ‘ukrali’ brojne igrače: Srbija pokušala vrbovati Dončića

Otac Luke Dončića je nedavno podigao prašinu u regionu izjavom da niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije kontaktirao njegovog sina, te da nije postojala mogućnost da zaigra za zemlju odakle mu otac dolazi. Ipak, selektor Srbije Aleksandar Đorđević je istakao da je lično on razgovarao sa slovenačkim “wunderkindom”.

“Nismo uspjeli da ga nagovorimo. Pokušao sam, ali je majčina strana presudila. Majka mu je Slovenka, a otac Srbin. Dijete je odraslo u Sloveniji i mi tu ništa nismo mogli da uradimo”, izjavio je tada Đorđević.

“Sport klub” je došao do informacije da je KSS kontaktirao Dončića još prije tri godine, ali do dogovora nije došlo i Dončić trenutno briljira na Eurobasketu sa selekcijom Slovenije.

Srbija je vrbovala mnoge igrače iz drugih zemalja, posebno iz Bosne i Hercegovine. Zadnji primjer je Ognjen Kuzmić, rođeni Dobojlija, koji je prije nekoliko godina čak bio na pripremama reprezentacije BiH. On se, na nagovor menadžera i selektora Đorđevića, iznenada ‘predomislio’ i pristupio selekciji Srbije.

eurobasketluka doncicslovenijasrbija
KOMENTARI

KOMENTARI

Nenad Jebiv
Gost

Pre Kuzmića, koliko ja znam jedino su još Radmanović i Bodiroga igrali za reprezentaciju Srbije (SRJ, SCG) a da su rođeni u BiH. U sadašnjoj reprezentaciji Srbije svi su rođeni u Srb. sem Kuzmića i Mačvana. Mačvan je izbeglica iz Vukovara, neće valjda za Hrvatsku da igra. A mislim da su i Radmanović i Bodiroga izbeglice.

UDARNA BRIGADA
Gost

Neka igra za SLOVENIJU, tako i triba….Što bi to svi uvik tribali igrat za SRBIJU i HRVATSKU….skoro pa sve dobro iz bivše JUGE se ‘tretira’ na prvi pogled kao zaslugom srbije i hrvatske….A JEST MALO MORGEN!
Najlakšeje je bilo PRISVOJIT tuđe sebi, tusu srbija i hrvatska i danas dan prvaci…al samo se plašim da jim ta “šuplja” neće više proć, ni kod BOSNE, CRNE GORE ni SLOVENIJE…
Pozdav i poštovanje svim zemljama bivše juge!
⚜👊⚜

wpDiscuz