Sport Centar

Nakon što je Sloboda odbila njegov prijedlog: Azmir Husić otkrio s kojim će klubovima sarađivati

Čelni ljudi FK Sloga iz Simin Hana ili Tuzla city kako bi se trebao u budućnosti zvati ovaj klub, nakon dobijene odbijenice da prvenstvene utakmice igraju na stadionu Tušanj, krenuli su u potragu za novim stadionom, odnosno mjestom gdje bi se izradio stadion koji zadovoljava potrebe Premijer lige BiH.

Nakon što je Sloboda odbila njegov prijedlog: Azmir Husić otkrio s kojim će klubovima sarađivati

Kako portal Infoplus.ba prenosi, Azmir Husić, predsjednik FK Sloga iz Siminog Hana, obavio je i razgovore sa predstavicima istoimenog kluba iz Tojšića kako bi se tu gradile tribine i sva infrastruktura stadiona koji bi bio novi dom ovom klubu, koji ima ambiciju plasirati se iz Prve lige FBiH u elitni rang.

Husić je za Infoplus kazao da je bilo razgovora, ali ništa još uvijek konkretno po tom pitanju.

“Mi ćemo nositi naziv Tuzla city i u narednom periodu držat ćemo se grada. Planiramo da uspostavimo saradnju sa klubovima iz Kalesije, Teočaka, Sapne, Zvornika kako bi njihovi talentovani nogometaši mogli doći u Slogu Simin Han na probu, pa ako zadovolje da i zaigraju za prvi tim”, rekao je Husić.

On je istakao da planira u Tojšićima i drugim mjestima pokrenuti i škole fudbala kako bi afirmisao mlađe nogometaše da se uključe i pokažu svoj talenat jer će Sloga ili Tuzla city sigurno igrat Premijer ligu BiH.

azmir husicfkslogasiminhan
KOMENTARI

KOMENTARI