Sport Centar

Nakon potpisa ugovora: Poznato koja će dva premijerligaška stadiona prva dobiti reflektore

Gradski stadion u Bijeljini i stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru prvi će dobiti reflektore zahvaljujući u sklopu Projekta unapređenja rasvjete na stadionima Premijer lige BiH koji je potpisao generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković sa ovlaštenim predstavnicima Philipsa u BiH, "Manedra Company" iz Mostara i "Sles" iz Tuzle.

Nakon potpisa ugovora: Poznato koja će dva premijerligaška stadiona prva dobiti reflektore

Gradski stadion u Bijeljini i stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru prvi će dobiti reflektore zahvaljujući u sklopu Projekta unapređenja rasvjete na stadionima Premijer lige BiH koji je potpisao generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković sa ovlaštenim predstavnicima Philipsa u BiH, “Manedra Company” iz Mostara i “Sles” iz Tuzle.

Ovo je potvrdio generalni sekretar Izvršnog odbora NSBiH Nihad Hodžić. Razlog što će reflektori zasijati u Bijeljinu i Mostaru prije ostalih gradova je taj što su tamošnji fudbalski funkcioneri u saradnji sa gradskim vlastima precizirali sve detalje. Ukupna vrijednost radova iznosi 1,33 miliona dolara i to je tek trećina ukupnog iznosa koji će trebati da se kompletan projekat završi. Preostale dvije trećine trebalo bi da osiguraju sami klubovi i lokalne zajednice, tako da bi uskupni troškovi izgradnje reflektora trebali da iznose oko četiri miliona dolara. Generalni sekretar Radnika Slobodan Đorđić, kaže kako se u Bijeljini odavno krenulo u realizaciju ovog projekta.

“Mi smo sa našom lokalnom zajednicom odavno u dogovoru oko izvođenja tih radova i realizacije cjelokupnog projekta. Već su odrađena sva potrebna mjerenja, kako za električno napajanje, te rezervno napajanje, tako i oko izgradnje stubova. Sada je na redu izrada konačnog projekta i nadam se, uskoro i početak radova. Sve detalji oko toga biće tema razgovora sa čelnicima Saveza i tada će biti definisani svi detalji u vezi sa projektom. U svakom slučaju, nadam se da će naredne godine biti odigrana i prva utakmica pod reflektorima, te da će ljubitelji fudbala u Bijeljini i Semberiji imati još bolje uslove za praćenje mečeva”, naglasio je Đorđić za Glas Srpske.

Svi radovi moraju biti završeni do novembra 2019. godine, tako da će u 2020. godini jedan od uslova za normalno odigravanje premijerligaških utakmica biti i postojanje reflektorske rasvjete.

U sklopu ovog projekta predviđeno je da potpuno novu rasvjetu dobije devet stadiona na kojima se igraju premijerligaške utakmice. Međutim, još nije definisano koji će gradovi, odnosno opštine pored Bijeljine i Zvornika biti obuhvaćeni.

“Planirani su stadioni GOŠK-a u Gabeli, Mladosti u Doboju kod Kaknja, te Krupi na Vrbasu, kao i u Vrapčićima. Stadion Veleža se vodi kao perspektivni stadion u FBiH, a tek treba da definišemo koji će stadion u RS da se vodi kao perspektivni”, kazao je Nihad Hodžić.

fkradnikhskzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI