Sport Centar

Nakon Partizana, zbog veličanja Ratka Mladića kažnjena i Crvena Zvezda

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je beogradske klubove Partizan i Crvenu zvezdu s dvije, odnosno jednom europskom utakmicom bez gledatelja zbog ponašanja njihovih navijača na utakmicama Europske lige u studenom prošle godine.

Nakon Partizana, zbog veličanja Ratka Mladića kažnjena i Crvena Zvezda

Partizan je kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja i novčanom kaznom od 30.000 eura zbog incidenata i podrške iskazane Ratku Mladiću tijekom utakmice Partizan – Young Boys u Beogradu, objavila je UEFA-a.

Crvena zvezda dobila je jednu utakmicu pred praznim tribinama i kaznu od 50.000 eura zbog rasističkog navijanja i propagande na utakmici u Bjelorusiji BATE – Crvena zvezda. Navijači Zvezde na toj su utakmici skandirali Ratku Mladiću te izvjesili transparent s natpisom “Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”.

Beogradski klubovi imaju pravo žalbe na izrečene kazne, no po svemu sudeći Crvena zvezda i Partizan neće moći računati na podršku domaćih navijača u susretima šesnaestine finala Europske lige u veljači protiv CSKA Moskve i Plzena.

crvena zvezdadelijeratko mladic
KOMENTARI

KOMENTARI