Sport Centar

Najveći derbi bh. košarke: Bosna i Sloboda u borbi za završnicu Kupa

Najveći derbi bh. košarke: Bosna i Sloboda u borbi za završnicu Kupa

Najveći bh. košarkšaki derbi je posljednjih dana u žiži javnosti. Prethodni dueli dva tima pokazali su da se košarka laganim, ali sigurnim korakom vraća u Sarajevo i Tuzlu! Međusobni ligaški meč u kojem je Sloboda slavila (77:64) u tuzlanskom Mejdanu prije nekoliko dana bio je najposjećeniji (4.000 gledalaca), ali imao je i najviše pregleda na youtube kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (preko 3.600).

Prethodno je u 5. kolu muškog košarkaškog prvenstva Bosna pred oko 5000 gledalaca u dvorani Mirza Delibašić savladala Slobodu sa 83:67 što pokazuje o koliko velikom rivalima se radi, a najvažnije od svega je da obje strane gaje zdrav i sportski rivalitet.

Najiskusniji među Studentima Saša Vasiljević u najavi meča je pozvao navijače da i ovaj put ispune dvoranu i podrže Bosnu na putu do finala.

“Navijači su u dosadašnjem dijelu sezone uvijek bili naš šesti igrač, a očekujemo još veću podršku kako nam slijede najvažnije utakmice”, rekao je prije meča protiv tuzlanske Slobode ljubimac navijača Saša Vasiljević.

Susret Bosne i Slobode igra sa od 18:30, a cijena ulaznica je 5 KM.

faruk vrazalicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI