Sport Centar

Najtrofejniji trener Sarajeva došao do sedmog trofeja na Koševu

Dženan Uščuplić, najtrofejniji trener Fudbalskog kluba Sarajevo, osvojivši titulu Omladinskog Kupa Bosne i Hercegovine sa juniorima došao je do sedmog trofeja na Koševu.

Najtrofejniji trener Sarajeva došao do sedmog trofeja na Koševu

Uščuplić je tako nastavio redati trofeje sa Sarajevo, a od ranije je najtrofejnijih trener tima sa Koševa i ukupno ima sedam trofeja (dva sa seniorskim timom i pet u omladinskim kategorijama.

Mladi stručnjak je u Sarajevu preko 25 godina, a za samo sedam godina uspio je osvojiti isto toliko trofeja kao trener.

Uščuplić je u sezoni 2009/10 osvojio dva trofeja sa juniorskim timom Sarajeva. Podigao je trofej prvaka Bosne i Hercegovine i Kupa. Novu titulu prvaka države sa juniorima osvojio je u sezoni 2012/13.

Prošle sezone je sa kadetskim timom Sarajeva došao do titule prvaka Bosne i Hercegovine. I ove sezone nastavio je sa osvajanjem trofeja, a danas je sa juniorima podigao onaj Kupa Bosne i Hercegovine.

Ušuplić je u dva navrata u turbulentnim sezonama sjedao na klupu prvog tima, a oba puta je osvojio trofej. Prvo Kupa Bosne i Hercegovine u sezoni 2013/14, a zatim je u sezoni 2014/15 osvojio šampionsku titulu.

Vrijedi istaći da je Uščuplić tako uspio osvojiti titule prvaka sa Sarajevom u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, što je zaista raritet u svijetu fudbala.

dzenan uscuplicfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI