Sport Centar

Stiže i bolid: Šampion Formule E Jean-Eric Vergne u novembru dolazi u Sarajevo

Najbolji vozač Formule E, odnosno aktuelni prvak iz prošle sezone, Jean-Eric Vergne doći će u Sarajevo 3. novembra gdje će prezentirati bolid Formule E tima Techeetah. Kako je za Klix.ba potvrđeno, riječ je o velikoj promociji i nastavku priprema za dolazak utrke Formule E u Sarajevo.

Stiže i bolid: Šampion Formule E Jean-Eric Vergne u novembru dolazi u Sarajevo

Najbolji vozač Formule E Jean-Eric Vergne, odnosno aktuelni prvak iz prošle sezone, doći će u Sarajevo 3. novembra gdje će prezentirati bolid Formule E tima Techeetah. Kako je za Klix.ba potvrđeno, riječ je o velikoj promociji i nastavku priprema za dolazak utrke Formule E u Sarajevo.

“Na ovaj način pokazujemo ozbiljne namjere da sa Gradom Sarajevo nastavimo rad na jednom od važnijih projekata koji će donijeti promociju i ekonomsku korist Sarajevu i pozicionirati ga na nivo svjetskih metropola poput Londona, New Yorka i Hong Konga. Ovaj projekat je šansa za cijelu generaciju i ima veliku podršku od čelnika Formule E u Londonu kao i vlasnika tima Techetaah čiji je tim broj jedan u svijetu”, kazao je za Klix.ba Samir Cerić, incijator ove ideje.

Inače, priča o Formuli E u Sarajevu se i dalje nastavlja, a ideja održavanja FE utrke u Sarajevu okuplja sve više poklonika.

Prema posljednjim informacijama Inicijatori organizacije utrke Formule E u Sarajevu tragaju za privatnim sponzorom, odnosno kompanijom koja bi novčano podržala projekt. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ranije je izjavio da bi organiziranje utrke Formule E u Sarajevu bio veliki događaj koji sa sobom donosi brojne ekonomske, turističke, sportske koristi.

formula ejean-eric vergnesamir ceric
KOMENTARI

KOMENTARI